Mali grad

V Kamniku v sezoni 2015 tri gorsko kolesarske dirke, 12. julija bo Kamniški kros štel za državno prvenstvo

20.01.2015

 

Odbor za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski zvezi Slovenije je potrdil koledar dirk za sezono 2015 na slovenskih tleh. Ta se za večino tekmovalcev kamniškega Calcit Bike Teama začenja 6. aprila, ko bo na sporedu dirka v olimpijskemu krosu Griči. Prva dirka v organizaciji kamniškega kluba 18. aprila, ko bo Kamnik prizorišče dirke v enduru. Sledili ji bosta še dve. 12. julija bo Kamniški kros štel za državno prvenstvo, 19. septembra pa bo v Mekinjah še kratki kros.

Kamniški kros, letos bo 18. po vrsti, je bil zadnja leta dirka prve kategorije (UCI C.1), kamniški klub pa se je za leto 2015 odločil, da organizira tekmo državnega prvenstva. Ulice Kamnika bodo tako gostile slovensko elito gorskega kolesarstva, ko se bosta za naslov v ženski konkurenci udarili Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj, v moški konkurenci pa bo naslov branil Calcitov Boštjan Hribovšek. V letu 2014 so naslove državnih prvakov osvojili še Gregor Krajnc, Jaka Tominšek, Jan Boltar, Žan Pahor, Hana Kranjec Žagar, Jure Kukovič in Mira Kranjec Žagar.

Brez dvoma bo zanimivo tudi na dirki v enduru, ki jo bo Calcit Bike Team organiziral drugo leto zapored. Vodstvo serije SloEnduro so za sezono 2015 tekmovanja razdelili na dve ravni, tekmovalno in rekreativno. Enduro Kamnik bo del dirk za bolj rekreativne tekmovalce. Mekinjski kratki kros je bil v zadnjih letih prva dirka slovenskega pokala, tokrat pa bo zadnja pokalna za člane ter predzadnja v pokalu mladih.

KOLEDAR DIRK SLOVENSKEGA POKALA ZA SEZONO 2015 V OLIMPIJSKEM KROSU:

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografiji: Občina Kamnik


<< Nazaj | Novice