Mali grad

V Kamniku štiri tekme pod okriljem Calcit Bike Teama

17.02.2014

 

Odbor za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski zvezi Slovenije je objavil koledar za sezono 2014. Na njem so štiri tekme, ki jih bo gostil Kamnik oziroma Calcit Bike Team. Organizacija štirih tekem, dveh v krosu in ene v eliminatorju ter enduru, je nov dokaz za kamniško moštvo, ki je leto 2013 končalo na prvem mestu med kros ekipami v Sloveniji.

Sezona v krosu se začenja 12. aprila, ko bo na sporedu 16. Mekinjski kratki kros.

Vmes sta tekmi v Vrtojbi in Idriji, nato pa se bodo tekmovalci vrnili ob vznožje Kamniško-Savinjskih alp, saj bo 14. junija 17. Kamniški kros. Tako kot lani bo štel za dirko za pokal Slovenije, drugič zapored pa bo imel oznako C1. Calcitovci pričakujejo, da se bo tekme znova udeležilo veliko število tekmovalcev, tako domačih kot tudi tujih.

Tudi preostali dirki v Kamniku sta pomembni, saj bo prva štela za državno prvenstvo v eliminatorju, druga pa za serijo SloEnduro. GT-Garmin Bike Eliminator bo na sporedu 17. avgusta, na ulicah Kamnika pa se bodo za naslov udarili tudi domači tekmovalci. Spomnimo, leta 2012 je Calcit Bike Team gostil sploh prvo državno prvenstvo v eliminatorju na naših tleh, v lanskem finalu te atraktivne gorsko-kolesarske discipline pa so nastopili kar trije calcitovci.

Še zadnja tekma pod okriljem kamniškega kluba bo 29. in 30. avgusta, ko bo na sporedu šesta od osmih tekem serije SloEnduro.

Pa še en datum državnega prvenstva, kjer bo naslov branil naš mladinec Peter Zupančič: DP v vzponu na Blegoš bo 21. septembra.

Koledar dirk za sezono 2014 v krosu, eliminatorju in enduru

Kros

Eliminator

Enduro

Končni podelitvi pokalov

Besedilo in fotografiji: PR CALCIT BIKE TEAM


<< Nazaj | Novice