Mali grad

V Kamniku spopad modrih in zelenih virtualnih bojevnikov

09.04.2018

 

V Kamniku spopad modrih in zelenih virtualnih bojevnikovV Kamniku so je na lepo sončno nedeljo zbralo več kot 150 ljubiteljev igre Ingress iz različnih evropskih držav. Med drugim so prišli obiskovalci iz Avstrije, Italije, Nemčije, Madžarske, Hrvaške, Srbije, Velike Britanije, Češke, Rusije in tudi iz Turčije, Kitajske ter Singapurja. V organizaciji lokalnih Ingress entuziastov je namreč v središču mesta potekal tako imenovan uradni Ingress Mission Day.

Srečanje se je pričelo ob 11. uri, ko je na Glavnem trgu potekalo skupinsko fotografiranje, nadaljevalo pa skozi celotni dan. Nekateri udeleženci so se po mestu sprehodili sami, večina pa se jih je udeležila vodenja po mestu s turističnim vodnikom, ki ga je zagotovil Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik. Med drugim jih je pot vodila do Frančiškanskega samostana, Parka Evrope, Gradu Zaprice, Rojstne hiše Rudolfa Maistra, Šutne ter Katzenberga. nekaj tako imenovanih misij pa je potekalo tudi v Arboretumu Volčji Potok.

»Ingress je igra s tako imenovano obogateno realnostjo (augmented reality), ki se odvija v realnem prostoru in času preko aplikacije na pametnih telefonih. Ker gre za uradni Ingress Mission Day, je k njegovi udeležbi preko svojih rednih obveščanj pozvalo tudi podjetje Niantic, ki je razvilo igro,« pojasnjujejo organizatorji.

Po njihovih besedah je Ingress Mission Day dogodek, ko mesto igralcem predstavi svoje znamenitosti, ki jih igralci odkrivajo skozi segment igre, ki se imenuje misije: »Misije igralce popeljejo po mestu po določenih točkah (portalih) znotraj igre, vsaka misija pa igralcu zastavi tudi vprašanje v zvezi s posamezno znamenitostjo.« Na ta način so obiskovalci ob igranju igre spoznavali turistične znamenitosti in skrite kotičke Kamnika.

»Ko igralec obišče vse potrebne točke, se v njegovem igralnem profilu izriše značka, ki označuje zaključeno misijo. Značka je sestavljena iz slike znamenitosti ter logotipa lokalne turistične organizacije,« še pojasnjujejo organizatorji.

Besedilo in fotografije: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice