Mali grad

V Kamniku pravo praznično vzdušje

19.12.2013

 

Kamniško decembrsko vzdušje so danes zaznamovali predvsem otroci, saj je Vrtec Antona Medveda Kamnik pripravil novoletni bazar, katerega glavni cilj je bila dobrodelnost. Zaključka dogodka se je zvečer udeležil tudi župan Marjan Šarec.

Dogajanje se je začelo že ob 15. uri s sejmom in prodajo izdelkov Vrtca Antona Medveda Kamnik. Na stojnicah so si obiskovalci lahko celo popoldne ogledovali ali kupili izdelke, ki so jih na delavnicah zavzeto izdelovali otroci in njihovi starši. Celoten izkupiček bo šel v sklad vrtca, in sicer za otroke iz socialno ogroženih družin v vrtcu, da se bodo lahko pridružili svojim vrstnikom na taboru.

Ob 17.30 pa se je na Glavnem trgu pričel pester program za otroke, ki ga je povezovala Mojca Kranjc. Rdeča nit dogajanja je bila ogreti Snežakovo srce. Na odru so nastopili Otroški pevski zbor Vrtca Antona Medveda Kamnik, Plesna šola Miki in Mojca Robič z zimsko predstavo. Navzoče je pozdravila ravnateljica Vrtca Antona Medveda Renata Hojs, ki je povedala, da je Snežakovo srce Vrtca Antona Medveda Kamnik začelo biti že januarja. Takrat so namreč začeli zbirati kamenčke, ki so jih v kozarčke dajali takrat, ko so za koga naredili kaj dobrega in kadar so se vsi v vrtcu počutili zelo dobro. Do decembra so v vrtcu zbrali več kot 1000 kamenčkov sreče, kar ponazarja njihovo dobro delo skozi celo leto. Enako so bili v Vrtcu Antona Medveda aktivni tudi decembra, ko so medse povabili sosede in starejše ljudi in jim tudi na ta način polepšali dan.

Navzoče je nato pozdravila direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar, ki je izrazila navdušenje nad sodelovanjem Zavoda s kamniškim vrtcem, saj so skupaj uspeli pripraviti pravo čarobno vzdušje. Obiskovalce je povabila tudi na prihajajoče dogodke, ki se bodo v Kamniku odvijali v okviru prireditve Kamnik. Decembra. Čas veselja. Dogodki bodo potekali vse do 31. decembra, pri čemer gre še posebno izpostaviti prihod muzejskega parnega vlaka, ki v Kamnik prihaja v soboto, 21. decembra.

Kot zadnji je vse prisrčno pozdravil tudi župan Marjan Šarec, ki je poudaril, da dandanes nekaj pomenita predvsem iskreno veselje in iskrena radost. Da se poveselimo ne le ta mesec temveč tudi v prihodnje, da smo drug z drugim prijazni, saj bomo lažje reševali vsakdanje težave, če bomo našli pot drug do drugega. Župan je vsem obiskovalcem zaželel še mirne božične praznike in vse lepo v letu 2014 ter jih povabil, naj se poveselijo tudi v Kamniku. Hkrati je čestital Vrtcu Antona Medveda Kamnik, ki se je tudi letos potrudil in pripravil čudovit program.

Ob zaključku so otroci priklicali Dedka Mraza v spremstvu pravljičnih junakov in zabava za otroke se je nadaljevala, množica otrok pa se je v soju čarobnih luči še naprej veselila in plesala.

Besedilo: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice