Mali grad

V Kamniku poskrbljeno za pestro počitniško varstvo

11.08.2010

 

Na Občini Kamnik so tudi to leto sredstva namenili za počitniško varstvo za kamniške osnovnošolce, ki bo potekalo vse do 31. avgusta. Počitniško varstvo že četrto leto zapored organizira Zavod Mladinski center Kotlovnica Kamnik.

Po besedah Boštjana Koširja, direktorja Mladinskega centra Kotlovnica Kamnik, dnevno varujejo med 12 in 28 otrok, z varstvom, ki poteka vsak delovnik med 7. in 16. uro,  pa so pričeli 28. junija, takoj po zaključku šolskega leta. Varstvo poteka na OŠ Toma Brejca, kjer so zavodu prijazno odstopili veliko učilnico, telovadnico in šolsko igrišče.

Cena počitniškega varstva, ki vključuje tudi kosilo in zavarovanje otrok, ostaja že tretje leto enaka in znaša 6,5 evra na dan. Starši, ki pridobijo potrdilo Centra za socialno delo o materialni stiski, pa so plačila varstva v celoti oproščeni. Kljub pestremu programu pod vodstvom mentorjev, vzgojiteljev in športnih pedagogov, ki se trudijo najmlajšim počitniške dni popestriti z ustvarjalnimi delavnicami, igrami in športnimi aktivnostmi, pa starši dodatnih stroškov nimajo.

Otroci tako dnevno obiskujejo kamniški bazen, kjer jih gosti Plavalno društvo Kamnik, obiskali so Policijsko postajo Kamnik, Medobčinski muzej na Zapricah, knjižnico, Turistično informacijski center v mestu, kamniške gasilce, v preteklem tednu pa tudi Občino Kamnik, kjer sta jih sprejela župan Tone Smolnikar in podžupan Brane Golubovič. Podžupan Golubovič, ki je tudi član sveta Zavoda Mladinski center Kotlovnica Kamnik, jim je razkazal prostore občine; sejno sobo, poročno dvorano, prostore oddelka za družbene dejavnosti, itd.

Občina Kamnik je od leta 2007 pa do danes podvojila proračunska sredstva za počitniško varstvo, kar bistveno vpliva tudi na ceno varstva, ki je v primerjavi z ostalimi občinami, kjer varstvo prav tako poteka, eden izmed najnižjih.


<< Nazaj | Novice