Mali grad

V Kamniku otroke in starše učili varnega obnašanja v prometu

29.09.2016

 

V Kamniku otroke in starše učili varnega obnašanja v prometuV torek, 27. septembra 2016, je pred Lidlovo trgovino v Kamniku potekala predzadnja preventivno-izobraževalna delavnica o prometni varnosti, ki jo že tretje leto zapored organizirata Zavod Varna pot in Lidl Slovenija.

Glavni namen delavnic, ki potekajo od konca avgusta do konca septembra v desetih krajih po celi Sloveniji, je izobraževanje in osveščanje o pomenu prometne varnosti, predvsem v prvih dneh novega šolskega leta, ko se na ceste vrnejo otroci. Delavnico v Kamniku so obiskali tudi otroci Vrtca Antona Medveda Kamnik, enota Tinkara, ki so bili na prikazanim navdušeni.

Predvsem starši, pa tudi večji otroci, so z zanimanjem preizkusili simulacijska očala, ki pokažejo nevarnost vožnje pod vplivom alkohola. Presenečeni so bili tudi nad podatki iz tehtnice za naletne teže, ki pokažejo, kakšne sile delujejo pri različnih hitrostih v primeru trka. Ženska torbica, težka 1,5 kg in odložena na armaturni plošči, lahko hitro postane zelo nevaren predmet v primeru nesreče pri 50 km/h, saj se njena teža poveča na kar 33,75 kg. Novost letošnjih delavnic je tudi prikaz uporabe mobilnih naprav med vožnjo, kar zveča reakcijski čas v prometu.

Delavnice o prometni varnosti v okviru svojega trajnostnega koncepta Ustvarimo boljši svet že tretje leto podpira podjetje Lidl Slovenija. Z njimi pomagajo otrokom, njihovim staršem in ostalim udeležencem v prometu, da pridobijo in obnovijo znanje o prometni varnosti. Na preventivne delavnice Zavod Varna pot in Lidl Slovenija vsako leto povabita tudi okoliške vrtce in osnovne šole, kar pomembno prispeva k obogatitvi programa na področju prometne vzgoje, ki ga vrtci in šole že sicer redno izvajajo.

Vir: Modre novice


<< Nazaj | Novice