Mali grad

V Kamniku odprli prvi freestyle ski/board park v Sloveniji

15.10.2014

 

Župan Marjan Šarec je skupaj z v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Francijem Kramarjem in predsednikom Športnega društva Grbina Matevžem Stanovnikom s slavnostnim prerezom traku odprl prvi freestyle ski/board park v Sloveniji, ki se nahaja v Športnem parku Virtus v Šmarci.

Park je namenjen popularizaciji smučanja prostega sloga in deskanja med najmlajšimi, ravno tako pa tudi kot trening center za vse smučarje in deskarje prostega sloga. Dolgo časa so prizadevni člani Športnega društva Grbina, tudi s pomočjo Občine Kamnik in Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, iskali ustrezno lokacijo v kamniški občini in na koncu našli vsaj začasno lokacijo, to je v Športnem parku Virtus. Z ogromno mero vloženega prostovoljnega dela članov Športnega društva Grbina jim je park uspelo pripraviti za današnjo svečano otvoritev.

V samem parku sta postavljena 2 trampolina in več drsnih objektov. Za najmlajše sta urejena 2 trimetrska boxa, za malo večje pa 3 petmetrske cevi. Okrog drsnih objektov je položena posebna plastika, zaradi katere bo park v uporabi tekom celega leta.

Ob uradnem odprtju je zbrane sprva nagovoril predsednik Športnega društva Grbina Matevž Stanovnik, ki je povedal nekaj o samem nastajanju atraktivnega parka, namenjenega vsem generacijam.

Župan Marjan Šarec je ob odprtju poudaril, da se kamniški šport oziroma športna infrastruktura v občini v zadnjih letih resnično izboljšuje. »Občina Kamnik bo tudi v nadalje skrbela za to, da se bodo športni objekti v občini Kamnik dvignili na višjo raven, saj imamo številne športnice in športnike, ki si s svojimi neverjetnimi uspehi to tudi več kot zaslužijo. Verjamem, da bodo mladi športni asi navdušeno vadili v športnem parku, se družili in izvajali številne atraktivne točke, ki bodo, ne dvomim, privabile mnoge poglede mimoidočih sprehajalcev. Članom Športnega društva Grbina hvala za ves trud, za mnoge ure vloženega prostovoljnega dela, da lahko danes zremo na lepo urejen park, ki bo mladim dajal veliko dobrega.«

Člani Društva so svečano odprtje popestrili s »trampolin&pipe session-om« in tako udeležencem prikazali svoje trike tako na trampolinu kot tudi na samem objektu. Številni obiskovalci so lahko prvič v kamniški občini uživali ob vragolijah smučarjev prostega sloga, seveda pa si v Društvu želijo, da bi lahko park čim hitreje preselili na večji prostor, poleg začasnega, kjer bi skupaj s kolesarskim društvom Calcit Bike Team Kamnik pripravili tudi progo za kolesarje (»dirt track«).


<< Nazaj | Novice