Mali grad

V Kamniku na dan brez avtomobila o bolj zdravih, ekoloških načinih prevoza ter varnosti v prometu

22.09.2010

 

Evropskemu tednu mobilnosti, ki letos poteka med 16. in 22. septembrom pod sloganom "Potuj pametneje, živi bolje", se je na DAN BREZ AVTOMOBILA pridružila tudi Občina Kamnik. Raznolik program dejavnosti sta na Glavnem trgu in Trgu svobode pripravila Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik ter Mladinski center Kotlovnica. Svet za preventivo je ob tej priliki Policijski postaji Kamnik podaril 2 kolesi, ki bosta, kot so prepričani na občini, pripomogli k boljšem izvajanju nadzora na območju mesta in bližnje okolice na okolju bolj prijazen način.

 22. september je tudi v Kamniku minil v znamenju osveščanja o alternativnih, bolj ekoloških načinih prevoza ter varnosti v prometu, predvsem za najmlajše udeležence.

Dogodka so se tudi letos udeležili vrtčevski otroci iz občine in prvošolci kamniških šol, ki so v mesto, razen otrok iz bolj oddaljenega Šmartnega in Stranj, ta dan prišli peš. K sodelovanju smo organizatorji povabili Policijsko postajo Kamnik, Zavod varna pot, Območno enoto Rdečega križa Kamnik, PGD Kamnik in GRS Kamnik, ki so v dopoldanskih urah prikazali del svojih dejavnosti. Palček Snoviček je za najmlajše pripravil zabaven kviz o vozilih, prometni varnosti in vključevanju otrok v promet, Zavod varna pot pa je poskrbel za prikaz uporabe kolesarskih čelad in otroških sedežev.

Najmlajšim so se z zanimanjem pridružili občani in mimoidoči, dogodek pa si je ogledal tudi župan Tone Smolnikar s sodelavci. Županu, ki ravno na današnji dan praznuje rojstni dan, so otroci sredi Glavnega trga pripravili tudi manjše presenečenje.

 Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik ob dnevu brez avtomobila Policijski postaji Kamnik podaril 2 kolesi

Na občini Kamnik smo se ob dnevu brez avtomobila odločili za še eno posebno dejanje. Policijski postaji Kamnik smo podarili 2 kolesi z vso pripadajočo opremo, ki bosta zagotovo pripomogli k boljšem izvajanju nadzora na območju mesta in bližnje okolice na okolju bolj prijazen način. Kolesi je iz rok župana Smolnikarja prejel komandir kamniške policijske postaje Dejan Čulk s sodelavci.

 


<< Nazaj | Novice