Mali grad

V Kamniku imamo Telovadnico v naravi

25.10.2012

 

Turistično društvo Tuhinjska dolina je uspešno realiziralo projekt Telovadnica v naravi, ki je zgrajena po tematski pešpoti Snovik. Današnjega odprtja se je udeležil tudi župan Marjan Šarec.

Telovadnico v naravi sestavlja 12 vadbenih elementov in 9 fitnes naprav v naravi ter elementi trim steze (tri kilometre dolga steza). Elementi telovadnice v naravi so bili postavljeni s pomočjo evropskih sredstev, preko Lokalne akcijske skupine (LAS) Srce Slovenije. Nosilec projekta, Turistično društvo Tuhinjska dolina, pa je s projektom »Aktiven oddih in nova doživetja po starih pešpoteh zelene Tuhinjske doline« vzpostavilo prostor za aktivno preživljanje prostega časa domačinov in obiskovalcev doline. Pot zdravega življenjskega sloga je nadgradnja 45 kilometrov tematskih pešpoti v okolici Snovika. Nova Snovičkova pot zdravega življenjskega sloga v Tuhinjski dolini je bila izbrana kot Naj pot 2012 Osrednjeslovenske regije.

Na današnji prireditvi je zbrane najprej pozdravil predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina Ivan Hribar, ki pravi, da je telovadnica v naravi pomembna pridobitev v ponudbi aktivnega oddiha v bogatem naravnem okolju Tuhinjske doline. "S trajnostnim delovanjem izboljšujemo kakovost življenja  domačinov, ki so telovadnico vzeli za svojo, večja privlačnost okolja pa je vabljivejša tudi za obiskovalce. Projekt je Tuhinjce znova povezal, saj je bilo opravljenih veliko ur prostovoljnega dela, zato je bil projekt realiziran v večjem obsegu, kot je bil načrtovan. Seveda steze ne bi bilo, če lastniki zemljišč ne bi imeli toliko posluha za napredek svojega kraja in ne bi odstopili svojega zemljišča. Uporabnikom telovadnice bomo omogočili strokovno vodeno vadbo in s tem prispevali k zdravemu načinu življenja« je še dodal Ivan Hribar.

Nekaj besed je povedal tudi župan Marjan Šarec, ki je poudaril pomen aktivnega oddiha turistov, ki prihajajo v Tuhinjsko dolino in hkrati tudi aktivno preživljanje prostega časa naših občank in občanov. »Telovadnica v naravi je vsekakor hvale vredna. Kljub poplavi informacij o zdravem načinu življenja, sem prepričan, da mnoge generacije dandanes prosti čas preživljajo v svetu televizije in interneta. Tako se manjšajo socialni stiki, ljudje postajajo vse bolj pasivni in slabša se njihovo fizično zdravje. Telovadnica nam omogoča aktivno preživljanje prostega časa. Zato si želim, da bi jo obiskalo čim več ljudi, ki bodo izkoristili možnost preživljanja prostega časa v naravi naše občine.«

Sledil je krajši kulturni program ter demonstracijski prikaz uporabe telovadnih naprav.


<< Nazaj | Novice