Mali grad

V Kamniku bomo jutri, 23. maja 2014, gostili »Žogarijo«

22.05.2014

 

»Žogarija« je mednarodni projekt, ki že 8. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da nogomet lahko izboljša kakovost življenja med mladimi, jim vcepi vrednote kot so solidarnost, poštenost, odgovornost in spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih ter širše.

V letošnji sezoni se bo Žogarija odvijala v devetih državah; Vranček Franček – maskota Žogarije bo torej preletel Italijo, Avstrijo, Madžarsko, Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno goro, Makedonijo in Slovenijo.

Na prireditvi, ki jo skupaj z Občino Kamnik in Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik organizira Media šport, 23. maja 2014, od 9. do 12. ure, bodo sodelovali učenci kamniških osnovnih šol in njihovi spremljevalci oziroma predstavniki šol. Športna prireditev za mlade, katere namen je športno druženje, gibanje, ustvarjanje in zabava bo na mestnem trgu – Glavnem trgu v Kamniku, kar daje prireditvi še poseben čar.

S projektom »Žogarija« omogočamo otrokom v starosti od 7 do 11 let, da na posebej ograjenem igrišču pokažejo svoje nogometne veščine v nogometni igri 3 na 3, se preizkusijo v spretnostnih igrah in kvizu znanja. Da zabave ne bo zmanjkalo, bodo poskrbeli učenci s plesnimi in pevskimi točkami. Osnovni namen prireditve je druženje in zabava otrok, saj želimo, da predstavlja moto: FAIR PLAY SODELUJEM in NE TEKMUJEM, rdečo nit smisla.

Pester program bo poskrbel, da bodo otroci porabili veliko energije, se pri tem neizmerno zabavali in veliko naučili.

Popolna zapora lokalnih cest in javnih površin v četrtek, 22. maja 2014, in petek, 23. maja 2014:

Obvoz je urejen:


<< Nazaj | Novice