Mali grad

V Kamniku Giro po Giru z Luko Mezgecem

05.06.2013

 

Tudi »22. etapa letošnjega Gira d’Italia« je potekala v vremenu, ki je bil značilen za letošnji Giro - dež, oblaki in sneg na okoliških hribih, kar pa ni bila ovira za petnajst kolesarjev, ki so se minulo nedeljo v družbi Luke Mezgeca zapeljali po nekoliko skrajšani trasi Maratona Alpe.

Tako so organizatorji Maratona Alpe Scott v šali poimenovali nedeljsko srečanje, 2. 6. 2013, ko se je Luka Mezgec v družbi kolesarskih navdušencev zapeljal po delu trase, kjer bo že čez dober mesec dni potekal Maraton Alpe. Mezgec je letošnji Giro zaključil s kar tremi tretjimi mesti v posameznih etapah in bil tako zagotovo največje odkritje tritedenske etapne dirke. Tudi na skupnem nedeljskem kolesarjenju, ki je potekalo s postanki na prelazih pod Kamniško – Savinjskimi Alpami in v prijetnem vzdušju, ni manjkalo tem o pravkar končani 96. dirki po Italiji, kjer je zastopal barve nizozemske ekipe Argos Shimano.

Preden so se podali na pot je Luki v imenu Občine Kamnik in Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik posebno priznanje za dosežke na letošnjem Giru podelila v.d. direktorice Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar. Sicer pa Luko, ki je Maraton Alpe že zmagal, in to leta 2009 z roko v mavcu, lahko pričakujemo tudi na letošnjem 7. Maratonu Alpe Scott.

Do 7. Maratona Alpe Scott, ki bo letos potekal v nedeljo, 7. julija 2013, s štartom in ciljem v Kamniku, nas loči dober mesec dni. Maraton, ki v Sloveniji velja za enega najzahtevnejših, a tudi najlepših, bo kolesarje tudi letos na prvo julijsko nedeljo vodil preko treh alpskih prelazev – Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec, na 130km dolgi trasi okoli Kamniško – Savinjskih Alp pa bodo tako premagali 2000m višinske razlike.

Organizatorji, KD Alpe, nadaljujejo s skupnim točkovanjem Maratona Alpe Scott z Maratonom Franja BTC CITY in Jurišem na Vršič za Pokala Schneekoppe. Vzpon na Pavličevo sedlo, najbolj strm in selektiven del trase, pa bo tudi letos štel za lovoriko Pokala Občine Železna Kapla in Slovenske športne zveze na avstrijskem Koroškem.

Besedilo in fotografije: Nika Vrhovnik, organizacijski odbor Maratona Alpe SCOTT


<< Nazaj | Novice