Mali grad

V Kamniku E-nostavno na kolo

16.09.2021

 

V Kamniku E-nostavno na koloZ današnjim dnem se pričenja Evropski teden mobilnosti, ki bo tudi letos povezal evropska mesta v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Akciji, v katero je vključenih kar nekaj slovenskih občin in se vsako leto odvija med 16. in 22. septembrom, se pridružuje tudi Občina Kamnik. V soboto, 18. septembra 2021, boste na dogodku E-nostavno na kolo, med 9. in 12. uro na Glavnem trgu v Kamniku, lahko izvedeli več o različnih trajnostnih oblikah prevoza, v ospredju pa bodo kolesa.

Ob tej priložnosti se boste lahko naučili osnovnih popravil svojega kolesa. Predstavili vam bomo prednosti električnih koles in vas naučili njihove uporabe, z njimi se boste po mestu lahko popeljali. Pridobili boste informacije o kolesarskem turizmu ter preizkusili tako imenovana »pijana očala«, ki predstavljajo nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola. Dogodek bo spremljal zanimiv animacijski program.

Udeležba na dogodku bo omogočena le obiskovalcem s PCT dokazili, ki jih bomo preverjali ob vstopu na prizorišče.

V Kamniku lahko trajnostno potujete:

Enkrat na leto združimo moči in spremenimo naše potovalne navade.

Projekt sodelovanja LAS E-nostavno na kolo, v katerem sodelujeta kot partnerja LAS Srce Slovenije in Občina Kamnik, sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Evropski teden mobilnosti

Želite živeti zdravo? Potujte trajnostno!

Slogan ETM 2021 Živi zdravo. Potuj trajnostno. se opira na raziskave mobilnostnih navad, ki kažejo močno korelacijo med potencialom za spreminjanje potovalnih navad in zdravjem. Potreba po gibanju na prostem je zaradi posledic pandemije lani izdatno narasla, odločitev za aktivne oblike mobilnosti pa prinaša izjemne koristi za posameznike. Z njimi ne prispemo le do cilja poti, temveč hkrati pokrijemo dnevno potrebo po gibanju, izboljšamo možganske funkcije ter krepimo kondicijo in imunski sistem.

Skrb za zdravje pa je le eno od področij, ki jih pokriva letošnja krovna tema. Varno in zdravo s trajno mobilnostjo.se glasi tema ETM 2021, ki pomen trajnostne mobilnosti razširi še na področju varnosti v prometu. Ta zajema številne deležnike in predstavlja celoten preplet aktivnosti celostnega prometnega načrtovanja, prostorskega načrtovanja, aktivnosti s področja prometne varnosti in aktivne mobilnosti s poudarkom na zdravju.

VEČ KOT DOVOLJ RAZLOGOV JE, DA ZDRUŽIMO MOČI IN VSAJ ENKRAT V TEM TEDNU ZAMENJAMO OSEBNA VOZILA S TRAJNOSTNIMI OBLIKAMI PREVOZA.


<< Nazaj | Novice