Mali grad

V Kamnik prihajajo zanimivi gorski kolesarji

11.05.2018

 

V Kamnik prihajajo zanimivi gorski kolesarjiV četrtek ob 23.59 so se zaključile predprijave za 21. Kamniški kros. Trenutno je na startnem seznamu 280 tekmovalcev za Kamniški kros in 43 za vojaško svetovno prvenstvo. Gorski kolesarji se lahko na dirko za Kamniški kros prijavijo še na dan tekmovanja. Za razliko od prejšnjih let bo dogodek dvodneven. V soboto, s startom ob 10. uri, bodo nastopile mlajše kategorije na dirkah za slovenski pokal SloXcup, v nedeljo, s startom ob 9. uri in 11. uri, pa člani, mlajši člani, mladinci, amaterji in veterani ter za konec, ob 14. uri, še vojaki na vojaškem svetovnem prvenstvu. Start in cilj sobotne tekme bo na Žalah, nedeljske pa na Glavnem trgu v središču Kamnika.

Glede na startni seznam je jasno, da na mednarodni dirki v elitni konkurenci ne bosta nastopila zmagovalca zadnjih dveh Kamniških krosov, Slovenka Tanja Žakelj in Italijan Luca Braidot. Žakljeva se je odločila, da bo startala na vojaškem svetovnem prvenstvu, ki bo po mednarodni dirki, Braidot pa okreva po poškodbi – zlomljeno ima namreč ključnico.

Ne glede na njun izostanek bo konkurenca zelo dobra. Med prijavljenimi za mednarodno dirko je Blaža Pintarič, prej Klemenčič, zmagovalka Kamniškega krosa 2013, skupno pa šest kamniških dirk, v moški konkurenci pa Daniele Braidot, brat dvojček Luce in drugi na zadnjih dveh dirkah za Kamniški kros, še en Italijan Nadir Colledani, madžarski prvak Andras Parti …

Kamniški kros

Svetovno vojaško prvenstvo

Več informacij o krosu in prvenstvu si lahko preberete tudi TUKAJ ali pa TUKAJ.

Vir: Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice