Mali grad

V Kamnik prihaja Martinova sobotna tržnica

31.10.2016

 

Vabimo vas, da se nam pridružite na Martinovanju, ki bo v soboto, 12. novembra 2016, med 8. in 13. uro na Glavnem trgu. Martinova sobota bo tako minila v znamenju dobre jedače in pijače, plesa in glasbe ter premierni predstavitvi »Kamniške košarice lokalnih dobrot«.

Vinski praznik bo v Kamnik pripeljal vinske sode ter vinarje iz vseh slovenskih pokrajin, zavoljo degustiranja žlahtne kapljice. Vino bo tokrat moč okusiti iz pravega malega vrčka, kamniške majolke, kot se za mesto v naročju planin spodobi. Na ta dan bo sledil tudi slavnostni krst mošta, ki se bo ob šegavem blagoslovu spremenil v pravo vino.

Za Martinovo pojedino bodo na stojnicah poskrbeli lokalni gostinski ponudniki, ki bodo postregli z okusnimi jedmi iz nabora dobrot Okusi Kamnika in seveda ne pozabili na tradicionalno Martinovo pojedino. Da domov ne boste odšli lačni ter praznih rok, bomo na eni izmed stojnic premierno predstavili »Kamniško košarico lokalnih dobrot«.

Košarica vsebuje nabor lokalnih pridelkov in izdelkov ki so značilne prav za Kamnik in okolico. V njej boste našli sir trnič, žganje iz vršičkov in storžev ruševja imenovano rušovc, temno čokolado s trničem, slivovo marmelado iz Tunjic, Tuhinjsko klobaso, domač sir sirarne Pr' Gabršk, suhe jabolčne krhlje, domač jabolčnik ter Živo vodo iz Tunjic.

Kot se za praznik spodobi, nam ne bo manjkalo prijetne glasbe. Pridružil se nam bo ljudski ansambel iz štajerske, folklorna skupina ter skupina s skoraj da že pozabljenim inštrumentom, ustnimi harmonikami oziroma orglicami.

Besedilo in fotografije: Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik


<< Nazaj | Novice