Mali grad

V Kamnik prihaja 6. Veronikin festival

28.05.2015

 

6. Veronikin festival, največja otroška prireditev v kamniški občini, bo v petek, 29. maja 2015, od 10. ure do 19.30 v Kamnik zopet privabil množico radovednih otrok. Letošnji festival bo v znamenju » ZABAVAMO SE PRI…«, pravljični junaki Pika Nogavička, gusar Bert, Kekec, Muca Copatarica, piščanček Piki nas bodo skozi letošnji program popeljali skozi veščine radovednega duha, prožnih misli, gibkih mišic in pospešenih utripov. V Indijanski vasi bomo skozi raznolike športne aktivnosti krepili zdrav razvoj telesa, obzorja duha pa bomo v deželi Klobučariji gradili iz barvnih in domišljijskih palet.

Veronikin festival v mestu raste že 6. leto, pod njegovim okriljem pa bo potekal bogat in celovit sklop raznolikih programov za otroke in mlade od plesnih predstav, uličnega gledališča, ustvarjalnih delavnic do glasbenih in likovnih delavnic. Festivalska prizorišča so razširjena po vsem mestu, središče dogajanj pa bo na prireditvenem prostoru pred staro knjižnico Kamnik, v Parku Evropa.

V času festivala bo delovalo več ustvarjalnih delavnic, ki bodo letos še posebej umetniško naravnane. Z obiskom delavnic in aktivnim sodelovanjem bodo otroci zbirali žige, za osem zbranih žigov bodo na INFO stojnici prejeli Veronikino nagrado. Vse delavnice bodo potekale na Šutni, v Parku Evropa, na Malem gradu in v Samčevem predoru.

Organizator Veronikinega festivala je Zavod za turizem in šport v občini Kamnik v sodelovanju z Vrtcem Antona Medveda Kamnik, Osnovno šolo  27. julij Kamnik, Osnovno šolo Frana Albrehta Kamnik, sodelujejo pa tudi dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, Mestna godba Kamnik, Društvo kamniških mažoretk Veronika in Matična knjižnica Kamnik.

Pred staro knjižnico Kamnik v Parku Evropa

1. Dopoldanski program od 10.30 do 12.30:

2. Popoldanski program od 16. ure do 19.30:

Mali grad

Sprememba prometnega režima na javnih cestah in javnih prometnih površinah od četrtka, 28. maja 2015, do petka, 29. maja 2015

Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik, Glavni trg 2, 1241 Kamnik (organizator oziroma prireditelj), se zaradi prireditve VERONIKIN FESTIVAL, dovoljuje izvesti začasno spremembo prometnega režima na javnih cestah in javnih prometnih površinah s prometno signalizacijo:

kot je razvidno iz prometno-tehnične dokumentacije popolne zapore zaradi prireditve VERONIKIN FESTIVAL.

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Občina Kamnik in Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice