Mali grad

V Gospiću odprli nov proizvodni obrat Calcita Lika d.o.o.

22.09.2012

 

Včeraj so v Gospiću direktor Calcita Matevž Kirn, predstavniki občine Gospić in Ličko-Senjske županije ter slovenskega veleposlaništva na Hrvaškem s prerezom traku slavnostno odprli nov proizvodni obrat Calcita Lika. Odprtja so se udeležili še številni Calcitovi poslovni partnerji in zaposleni iz Calcitove proizvodnje v Stahovici.

»Sedež in proizvodni obrat Calcit Lika d.o.o. so trenutno v Ličkem Lešču, a ta lokacija ni primerna  za razvoj podjetja, predvsem zaradi oddaljenosti od kamnoloma. Zaradi povečanja kapacitet v zadnjih nekaj letih, smo vložili finančna sredstva v obnovo in avtomatizacijo proizvodnje, a so kapacitete že sedaj zapolnjene. Primerno novo lokacijo za ločevanje, mletje in transport rude smo našli v bližini železniške postaje v mestu Gospić. Lokacija v industrijskem delu Gospića je primerna za izgradnjo pralnice, obrata za mletje ter celoten transport rude« je v svojem govoru 8. junija lansko leto ob položitvi temeljnega kamna povedal direktor kamniškega Calcita Matevž Kirn.

Po manj kot letu in pol so torej včeraj v Gospiću odprli nov obrat, ki ima proizvodno halo, pralnico, mlevnico, polnilnico in skladišča končnih izdelkov. Po preizkusnem delu je tovarna v Gospiću dobila tudi uporabno dovoljenje. Načrtovano je, da bo ustvarila 35 novih delovnih mest.

Kot je še povedal direktor Calcita Matevž Kirn, gre za 15 milijonov evrov vredno naložbo, deset milijonov evrov so zagotovili s posojili iz Erste Banke in Hrvaške banke za obnovo in razvoj (HBOR), ostalo pa so njihova lastna vlaganja.

Fotografija: Primož Hieng


<< Nazaj | Novice