Mali grad

V Domu kulture Kamnik nastaja ulični spektakel Mati Korajža

25.09.2012

 

Od četrtka, 20. septembra 2012, pa vse tja do četrtka, 27. septembra 2012, bo Dom kulture Kamnik poln vrveža najboljših slovenskih gledaliških umetnikov. Pod streho osrednje kamniške kulturne ustanove ter v njeni okolici namreč nastaja ulični spektakel Mati Korajža.

Gre za ulično predstavo, katere producent je Gledališče Ane Monro, pod koproducentstvo pa so se podpisali: kamniški KD Priden možic, ljubljanski KUD Ljud, EPK 2012 in ostali nastopajoči. Le-ti prihajajo iz najvidnejših slovenskih uličnih gledališč ter tudi iz tujine - predvsem Litve, Turčije in Bolgarije. Predstava je nastala po motivih istoimenske drame Bertolda Brechta, ki govori o vojni branjevki, ki po izgubi svojih otrok potuje med različnimi bojišči tridesetletne vojne. 

Umetniki bodo družno ustvarjali vse tja do četrtka, 27. septembra 2012, ko bodo ob 17.30 v centru Kamnika spektakel tudi predpremierno izvedli, kasneje pa bo predstava ponovitve doživela še na ulicah Maribora in Ljubljane. Predstava sicer nastaja v okviru Evropske prestolnice kulture 2012.

Besedilo in fotografije: Juš Milčinski, KD Priden možic


<< Nazaj | Novice