Mali grad

V Dnevnem centru Štacjon veselo druženje ob koncu poletja

17.09.2019

 

V Dnevnem centru Štacjon veselo druženje ob koncu poletja»Vsakomur od nas lahko se kdaj zgodi,
da mu na kose mir duševni se sesuje,
v svet neznan mu duh odpluje.
Pot nazaj dolgotrajna,
le moč in volja neomajna
nazaj tja potnika pripelje,
kjer duševni mir spet cel je.
Vrnitev je velika zmaga,
k njej lahko Štacjon
pomaga – druženje, klepet, vključitev lahko težave je rešitev!«
(Luka Vasle)

Dopoldan so se potniki Štacjona poveselili in pripravili prijetno druženje ob zaključku letošnjega poletja. Zbranim se je pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj z vodjo Oddelka za družbene dejavnosti Tino Trček, višjo svetovalko za področje družbenih dejavnosti Katjo Vegel, z v. d. direktorice CSD Osrednja Slovenija - Vzhod Danico Kolšek, s pomočnico v. d. direktorice CSD Osrednja Slovenija - Vzhod Marijo Dobnikar in vodjo Dnevnega centra Štacjon Lidijo Kos.

Dnevni center Štacjon, ki deluje v okviru Centra za socialno delo Kamnik, uporabnikom, ki imajo težave v duševnem zdravju, nudi pomoč pri kakovostnem preživljanju časa, razvijanju njihovih sposobnosti in okrepitvi njihovih življenjskih zmožnosti. Kot je to že običaj, »Štacjonci« kar redno na obisk medse povabijo marsikoga, tudi predstavnike Občine, in vedno znova poskrbijo za širitev toplih misli, prijaznih besed in iskrivih pogledov.

Tudi tokrat je bilo temu tako, saj so se z iskricami v očeh veselili in strnili misli, ki so se jim porajale ob skorajšnjem zaključku letošnjega poletja.

Z navdušenjem nad toplim in prijetnim sprejemom je potnike pospremil tudi župan Matej Slapar, ki se jim je zahvalil za pozornost in darilo, ki so ga naredili sami, ob tem pa poudaril, da je Dnevni center Štacjon uspešen ravno zaradi tistih, ki ga vsakodnevno obiskujejo. Zaželel jim je, da bi se med seboj še naprej tako lepo razumeli in se vsak dan drug od drugega kaj lepega naučili.

Pripravili so nam okusno kosilo, ob katerem smo se sproščeno in prijetno pogovarjali z našimi potniki.


<< Nazaj | Novice