Mali grad

V Calcit Volleyball prihaja še Olivera Kostić

26.08.2015

 

Odbojkarice Calcit Volleyballa, ki bodo v novi sezoni igrale v ligi prvakinj, so po brazilski organizatorici igre Cecilii Aragao, v svoje vrste pridobile še eno tujo odbojkarico. V prihodnji sezoni bo za Kamničanke igrala tudi 23-letna Srbkinja Olivera Kostić, ki igra na mestu korektorice. V minuli sezoni je igrala za Modeno v italijanski A-1 ligi. To je peta nova igralka aktualnih državnih prvakinj.

Slovenske državne prvakinje so s prihodom Kostićeve rešile vprašanje korektorice, saj so do zdaj na tem igralnem mestu imele le slovensko reprezentantko Urško Igličar. Zdaj že nekdanja igralka Modene, kamor se je iz kamniškega kluba preselila Lana Ščuka, je svojo odbojkarsko pot začela v Kraljevu, nadaljevala v ekipi Tent Užice, Crveni zvezdi, s katero je bila leta 2011 državna prvakinja Srbije, beograjskem Radničkem in grški ekipi Markopoulo Revoil, ki je bila njena prva ekipa v tujini. Zadnji dve sezoni je igrala v italijanski A-1 ligi. Prvo sezono v Urbini, zadnjo pa v Modeni. Kamničankam se bo najverjetneje pridružila na začetku prihodnjega tedna, saj še čaka na potrdilo o nekaznovanosti, s katerim bo lahko pridobila delovno vizo.

»Zdaj čakamo le še na sprejemalko, kar bo naša prva naloga, pogledujemo pa tudi še po eni blokerki, vendar to trenutno še ni v ospredju, medtem ko imamo druga igralna mesta izpolnjena. Z nami trenira tudi že Cecilia Aragao, manjkajo pa vse tri reprezentantke,« je zadovoljen s prihodom 185 cm visoke Olivere Kostić trener Kamničank Gašper Ribič, ki ne bo več pomočnik selektorja slovenske moške reprezentance Andree Gianija.

»Žal sem se moral vabilu v reprezentanco zahvaliti. Tudi v septembru bomo trenirali dvakrat dnevno in ker dopoldne moj pomočnik Aljoša Jemec ne more prisostvovati treningom, sem se moral odpovedati  evropskemu prvenstvu. Dodatna težava je, da se bo liga prvakinj začela kmalu po koncu evropskega prvenstva, tako da ekipe za toliko časa ne morem pustiti same. Klub ima pač prednost pred reprezentanco,« je dodal Ribič, ki ima trenutno na treningih osem igralk. S prihodom Kostićeve jih bo devet, saj so Mojca Božič, Urška Igličar in Elena Kučej so na pripravah ženske reprezentance.

»V tem tednu imamo tudi že dopoldne kakšen trening v dvorani. Trenutno več poudarka osnovnim odbojkarskim elementom, za zdaj servisu in sprejemu, da bi bili bolj natančni. Verjetno bomo imeli nekaj več težav z uigravanjem ekipe, kajti tri naše igralke so na pripravah reprezentance,« je Ribič nekaj besed namenil pripravam svoje ekipe.

Slovenske državne prvakinje bodo svoji prvi preizkušnji imele drugi teden v septembru, ko bodo v Italiji igrale z Montichiarijem, članom italijanske A-1 lige in švicarsko ekipo Neuchatel.

»V novi sezoni bomo imeli več kot dovolj tekem, zato nam v pripravljalnem obdobju ni treba igrati za vsako ceno. Vsekakor po gostovanju v Italiji načrtujemo še nekaj pripravljalnih tekem.«

Kamničanke bodo svojo prvo tekmo v domačem prvenstvu igrale 10. oktobra, ko bodo gostile Braslovče. V ligi prvakinj jih med 27. in 29. oktobrom čaka uvodna tekma skupine B, ko bodo v Ljubljani, kjer bodo igrale svoje domače tekme, igrale s poljsko ekipo Trefl Sopot, v kateri je pomočnik trenerja Vasja Samec Lipicer.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: legavolleyfeminille.it


<< Nazaj | Novice