Mali grad

V Budnarjevi domačiji gostili Janeza Medveška

11.06.2012

 

Ob nedeljah si Janez Medvešek najraje vzame čas zase... Tokrat je naredil izjemo in obiskal Budnarjevo domačijo, kjer je predstavil svojo novo knjigo Rad imam sonce in odprl razstavo svojih slik. 

Doma je iz Dragomelj in je znan kot slikar, fotograf, pesnik in pisatelj, ki svoj prosti čas namenja odkrivanju kotičkov naše prelepe Slovenije. Vtise iz poti niza na slikarsko platno, fotoaparat, papir, zadnje čase pa tudi v program power point, kjer pripravlja takoimenovane kolaže oziroma slikanice in jih pošlje po elektronski pošti. Njegova pošta tako doseže na tisoče ljudi in to ne samo v Sloveniji ampak tudi v tujini. Odzivi so presenetljivi in to ga osrečuje. Pravi, da se najlepše počuti, ko ljudem daje in deli bodisi lepo besedo, misel, sliko ali zgolj nasmeh.

Janez Medvešek je tudi danes osrečil obiskovalce Budnarjeve domačije, ko jim je na njegov posebno "luškan" (to besedo namreč velikokrat uporabi sam) način predstavil novo knjigo Rad imam sonce. Gre za obsežno zbirko črtic in zgodb iz njegovega osebnega življenja in zanimivih zgodb, ki jih je slišal od ljudi, ki so mu blizu.

Za popestritev sta poskrbela glasbenika Marjan in Rok Urbanija, člana skupine Kosci iz Mengša, člani Turističnega društva Kamn'k pa smo tudi danes poskrbeli za pogostitev.

Besedilo in fotografije: alenka Hribar, TD Kamn'k


<< Nazaj | Novice