Mali grad

V Arboretumu Volčji Potok praznovali 20. obletnico Društva starodobnih vozil Kamnik

30.08.2021

 

V Arboretumu Volčji Potok praznovali 20. obletnico Društva starodobnih vozil KamnikVčeraj, v nedeljo, 29. avgusta 2021, je bila ob 20. obletnici delovanja Društva starodobnih vozil Kamnik v Arboretumu Volčji Potok na ogled tradicionalna razstava društvenih starodobnih avtomobilov in motorjev. Zbranim sta se ob tej priložnosti pridružila tudi župan Matej Slapar in podžupan Aleksander Uršič.

Predsednik Društva starodobnih vozil Kamnik Miro Vrhovnik je skupaj z ženo Mijo Vrhovnih zbrane nagovoril z iskreno željo in mislijo na to, da bi se starodobniki ponovno vrnili v mesto in na ulice Kamnika, obenem pa se zahvalil Občini Kamnik in Arboretumu Volčji Potok, ki vestno podpirata razstavo starodobnih vozil.

Direktor Arboretuma Volčji Potok Aleš Ocepek je v pozdravnem nagovoru zbranim dejal, da je ponosen, da že vrsto let sodelujejo z Društvom starodobnih vozil Kamnik, saj v Arboretumu vsako leto priredijo skupno razstavo, kar je dobro tako za obiskovalce, kakor tudi za lastnike starodobnikov.

Direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik Rok Jarc je orisal zgodovino o prvih kolesih na Slovenskem ter prihod prvega avtomobila v Slovenijo, zbrane pa povabil tudi k ogledu drugih kamniških turističnih znamenitosti in danosti.

Predsednik Zveze slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil Janez Uratnik je med drugim poudaril, da je v Sloveniji približno 10.000 starodobnih vozil, ki so večinoma vsa v voznem stanju, kar nekaj zanesenjakov pa kupuje še več vozil ter jih doma ureja in pripravlja za vožnjo po cestah. Dejal je še, da so se v Sloveniji društva starodobnih vozil začela ustanavljati šele v času osamosvojitve, ob koncu pa se je z zahvalno listino zahvalil za 20. obletnico delovanja Društvu starodobnih vozil Kamnik.

Župan Matej Slapar je ob tej priložnosti z zahvalo društvu iskreno čestital vsem članicam in članom, še posebej pa Miru in Miji Vrhovnik, ki srčno in predano ohranjata pomembno tradicijo druženja in predstavljanja starodobnih vozil Kamničankam in Kamničanom. Zahvalo je namenil tudi Arboretumu Volčji Potok, ki gosti razstavo vozil ter izrazil željo, da bi se vozila vendarle kmalu vrnila tudi nazaj v središče mesta na ulice našega srednjeveškega Kamnika.

Ob tej priložnosti so si lahko obiskovalci ogledali približno 40 starodobnih vozil, člani Društva starodobnih vozil Kamnik, sponzorji in podporniki pa so prejeli priznanja, knjige in medalje.

Za preplet misli in besed je poskrbel Tone Ftičar.


<< Nazaj | Novice