Mali grad

V Arboretumu Volčji Potok 13. srečanje delavk in delavcev Vrtcev in OŠ/VVE na Gorenjskem

15.09.2012

 

Dopoldan se je župan Marjan Šarec v Arboretumu Volčji potok udeležil 13. srečanja delavk in delavcev Vrtcev in OŠ/VVE na Gorenjskem.

Namen tradicionalnega strokovnega srečanja, ki poteka pod geslom Skupna je mladost, je seznanjanje z možnostmi in pastmi pri izvajanju naravoslovnih dejavnosti v vrtcu in negovanje dobrih medsebojnih odnosov. Zaposleni v gorenjskih vrtcih so, v petih modulih, sodelovali v dvajsetih naravoslovnih delavnicah, in sicer vodne živali - v živo, Mini land art, sončeva delavnica, Lesovi, preprosti fizikalni poizkusi, svet žuželk, drevesa v izročilu, gozdni detektiv, živali gozdnih tal – v živo, preprosti naravoslovni poskusi, kako in zakaj dišijo rastline?, zgodba o naravi, srečanje z živalmi, dežni pragozd – v cvetličnih lončkih, izumrli velikani morja in druge živali iz zemeljske zgodovine, video kamera pri dejavnostih v naravi, Gojenje živali v vrtcu, Mini land art, Lesovi in preprosti naravoslovni poskusi.

Zbrane je najprej pozdravil direktor Arboretuma Volčji Potok Aleš Ocepek, nato pa župan Marjan Šarec v svojem govoru izrazil veselje ob izvedenem projektu, saj so takšna srečanja izredno pomembna v samem procesu vzgajanja in izobraževanja naših otrok. Vsekakor pa so tudi pomemben dejavnik aktivnosti učiteljic, učiteljev, vzgojiteljic in vzgojiteljev, saj je spodbujanje zaposlenih, da začnejo razmišljati o kvalitetnih izboljšavah v učnem procesu, izrednega pomena vzgoje naših otrok. Strokovni nasveti, mnenja in stališča dana na današnjem srečanju pa zaposlenim, ko se na praktični ravni seznanijo s problematiko, vsekakor olajšajo delo, ne gre dvomiti pa tudi v dejstvo, da bo njihovo delo še kvalitetnejše kot je. Na koncu se je vsem učiteljicam, učiteljem, vzgojiteljicam in vzgojiteljem zahvali, da skrbijo, izobražujejo in vzgajajo naše otroke in jim zaželel prijetno nadaljevanje dneva.

Srečanja se je udeležila tudi predstojnica Zavoda RS za šolstvo, Območna enota Kranj, dr. Nataša Potočnik, strokovne delavke in delavce pa je nagovorila tudi državna sekretarka Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Mojca Škrinjar. »Ve razpolagate z najboljšim kurikulum, ki odpira vse možnosti ustvarjalnosti in inovativnosti in ve ste tiste, ki sežete tudi do staršev. In tukaj ne bodo dovolj klasični pristopi, temveč inovativni. In ravno ve ste tisto, ki ste najbolj ustvarjalni del vzgojno izobraževalnega polja. Ste pomembno gibalo slovenskega napredka in za to se vam najlepše zahvaljujem.«  

Za konec je tradicionalno strokovno srečanje popestrila Glasbena Mladina Slovenije s Črnim saksofonom.


<< Nazaj | Novice