Mali grad

Uvedena telefonska številka za dostavo nujnih življenjskih potrebščin starejšim občankam in občanom, ki živijo sami

14.03.2020

 

Obvestilo o moteni oskrbi s pitno vodo na vodovodnem sistemu Kamniška BistricaNa Občini Kamnik smo vzpostavili telefonsko številko 051/374-207 (Katja Vegel-Občina Kamnik) ZA OBČANE V STISKI IN NJIHOVO OSKRBO OZIROMA DOSTAVO NUJNIH ŽIVLJENJSKIH POTREBŠČIN (HRANA, ZDRAVILA), KI VELJA IZKLJUČNO ZA OSKRBO STAREJŠIH OBČANK IN OBČANOV, KI ŽIVIJO SAMI IN TISTIH, KI SO OBOLELI IN NIMAJO NIKOGAR (SOSEDOV, PRIJATELJEV,…), KI BI JIM PRISKRBEL NUJNE ŽIVLJENJSKE POTREBŠČINE (HRANA, ZDRAVILA IN PODOBNO).

Na številko lahko pokličete od ponedeljka do nedelje med 9. in 20. uro.

Občanke in občane pozivamo k doslednemu upoštevanju tega, da na telefonsko številko kličejo izključno tisti, ki to potrebujejo.


Telefonski številki klicnega centra in Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik

Za pomoč prebivalcem pri iskanju zanesljivih informacij je Urad vlade za komuniciranje v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, Nacionalnim inštitutoma za javno zdravje in Infekcijsko kliniko ter Ministrstvom za javno upravo vzpostavil KLICNI CENTER.

Na brezplačni telefonski številki 080 1404 lahko dobite informacije vsak dan med 8. in 20. uro.

Uvedena je tudi tako imenovana telefonska številka korona telefona 051/642 922 (od 7. do 19. ure) Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik, ki ga uporabljajte izključno, če menite, da NUJNO potrebujete pregled. Dodatne informacije so voljo na povezavi TUKAJ.

Obenem opozarjamo k upoštevanju vseh preventivnih ukrepov in sledenju navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje.


Preventivni ukrepi

Pri vsem tem naj poudarimo, da za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.  


<< Nazaj | Novice