Mali grad

Ustvarjalne ideje najmlajših v Srčku

10.05.2012

 

V prijetnem kotičku kavarne in slaščičarne Srček na Duplici v Kamniku potekajo brezplačne delavnice za otroke z naslovom Pisane ustvarjalnice.

Vsako soboto od 10. do 12. ure naši najmlajši ustvarjajo različne izdelke, ki spodbujajo njihovo iznajdljivost, kreativnost in radovednost. Delavnice pripravi in vodi priljubljena animatorka Mirjam Marinko, pri peki piškotov pa na pomoč priskoči tudi direktor pekarne Sebastijan Čemažar.

Spodbujanje domišljije, ustvarjanja, razvijanje ročnih spretnosti in širjenje obzorja je le nekaj pozitivnih učinkov kreativnih delavnic za najmlajše.

V aprilu so se otroci za praznike lotili izdelovanja velikonočnih košaric, proti koncu deževnega meseca pa so ustvarjali vodene razpihanke v obliki dežnikov. Otroci obožujejo peko piškotov, zato jim je tudi v aprilu na pomoč priskočil Sebastijan. Skupaj so se lotili izdelovanja mase za piškote, med čakanjem na peko pa so iz origami in papirne tehnike ustvarjali pomladne rožice.

Iz naravnih materialov, kot so kamenčki, pesek in školjke, bodo otroci v mesecu maju ustvarjali svoje morske slike, se naučili izdelati papirni sladoled, slikali mavrične risbe in se lotili peke piškotov.

Delavnice so za naše male ustvarjalce zelo koristne, saj spodbujajo njihovo inovativnost, naučijo se uporabljati različne tehnike ustvarjanja in se soočijo s številnimi materiali. Za otrokov razvoj je pomembno, da spodbujamo njegovo kreativnost, radovednost in samozaupanje.

Zato prisrčno vabljeni vsako soboto od 10. do 12. ure v kavarno in slaščičarno Srček na Duplici v Kamniku, pripeljite vaše najmlajše, vi pa si med klepetom lahko privoščite dobro kavico in sladke dobrote.

Besedilo in fotografije: Manca Karlovšek, RTA


<< Nazaj | Novice