Uspešno zaključili prvi festivalski vikendPrvi kamfestovski vikend se je sinoči zaključil z izjemnim avdio-vizualnim nastopom Tadeja Droljca in Elíasa Merina, ki sta na tokratnem Kamfestu na Glavnem trgu v Sloveniji premierno predstavila projekt Synspecies.

Na Otroškem odru je zbrane navdušila žonglersko-akrobatska predstava Lavorji, večer pa je postregel z velikim številom dogodkov. Sredi mesta smo lahko spremljali požiranje ognja in le-temu podobne ognjene vragolije. V Parku mladih se je plesalo, na Mestnem odru pa uživalo v nastopu hrvaške zasedbe Svemirko.

Samostanski oder je zbrano množico navdušil z Janezom Dovčem & Sounds of Slovenia. Koncert je dve uri razvajal ušesa vseh, ki so se povzpeli do Mekinj in tam uživali v izjemni glasbeni izkušnji.

Sinoči se je začel tudi ImproKamFest, ki bo trajal vse do srede. Otvoritvena improvizacijska tekma med Slovenijo in Svetom pred Domom kulture Kamnik je bile uvertura v večer spontanih songov, ki so potekali v La Pinati.

Kaj ponuja današnji Kamfest?

Ponedeljek, 12. avgust

 • od 17.00 Glavni trg: Diversity sejem
 • od 17.00 Park mladih v parku Evropa: Komični večer (stand up / open mic)
 • 18.00 Otroški oder: Andrej Tomše: Po klobuk (cirkuška predstava)
 • 19.00 Medobčinski muzej Kamnik: Otvoritev razstave Oliver Pilić: S.A.L.I.G.I.A. večprostorska postavitev
 • 19.30 Mobilni oder na gradu Zaprice: Irena Tomažin: Crying Games (solistični performance)
 • 20.00 ImproKamFest (Dom kulture Kamnik): Malo (z)mešano na žaru
 • 20.00 DDV program na gradu Zaprice: Astronomi (poletno javno opazovanje nočnega neba)
 • 20.30 Samostanski oder: Rudi Bučar in Istrabend (zvoki Istre)
  vstopnina: 10 EUR v predprodaji / 12 EUR na dan dogodka *
 • 21.00 Mestni oder: Full Moon Collective (fusion jazz)
 • 21.00 ImproKamFest (Dom kulture Kamnik): Festivalska produkcija
 • 21.15 Kino Kamfest: Ne bom več luzerka (komična drama)

V Mekinjah se nocoj pričakuje precejšnje število obiskovalcev, zato vas naprošamo, da svoje jeklene konjičke parkirate v centru - pri Domu kulture Kamnik ali stadionu.

Kamfest širi prizorišča

Popoldansko sobotno družinsko dogajanje na Glavnem trgu se je zvedavo nadaljevalo, koncerta na Mestnem in Mobilnem odru sta zibala navzočo množico, festival pa se je razširil še na dve prizorišči. Vrata je odprl mekinjski samostan in razkril Samostanki oder, park Evropa pa je zaživel v podobi Parka mladih.

Otroci in njihovi starši so skupaj z ježema Pavlo in Viktorjem razmišljali o smeteh, uživali v predstavitvi Plesnega kluba Modum in navijali za nogometašice ŽNK Radomlje. Obenem so skupaj s Knjižico Franceta Balantiča prebirali knjige in listali po revijah in si privoščili kaj unikatnega na sejmu Diversity.

Koncertni del sobotnega dne se je na Mobilnem odru pričel z Duom Aritmija & Miho Eričem. Slednji je na koncert pritekel z otvoritve razstave lastnih grafik, ki se je zgodila v Galeriji Pogled. Koncert je napolnil ušesa polnemu Glavnemu trgu, ki je že radovedno pogledoval proti Mestnemu odru, na katerem je kasneje zablestela Manca Berlec.

Svoje duri sta navdušeno odprli še dve prizorišči. Park Evropa se je prelevil v Park mladih, kjer so vsi, ne glede na enotno matično številko, uživali v večeru poskočnih ritmov. Janez Bončina Benč pa je otvoril Samostanski oder in obiskovalcem za skrivnostmini zidovi mekinjskega samostana priredil čudovit večer, poln vsem dobro znanih ritmov.

Pred nami je kamfestovska nedelja, ki bo ponudila ogromno dogajanja, med katerim se bo gotovo našlo nekaj za vsakogar - danes izpostavljamo predvsem Janeza Dovča & Sounds of Slovenia na Samostanskem odru, Svemirka na Mestnem, na Mobilnem se bo rodnemu mestu predstavil Tadej Droljc, pred Domom kulture Kamnik in v La Piñati pa bo vzniknil ImproKamFest - Mednarodni impro festival.

Pridite na Kamfest!

Vir: www.kamfest.org