Mali grad

Uspešno zaključene anktivne počitnice 2013 na Veliki planini

02.03.2013

 

Športna zveza Kamnik je v sodelovanju s ŠD Grbina Kamnik in Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik že tretjič organizirala Aktivne počitnice na Veliki planini (enkrat so se morali preseliti na Osovje, lani pa snežne razmere niso dovoljevale organizacije). Letošnje počitnice pa so postregle z izjemnimi razmerami, ki jih lahko ponudi le Velika planina. Izjemne vremenske razmere, le en dan brez sonca, gostoljubni in prijazni delavci Velike planine, dobra hrana, prijazni in vedno nasmejani učitelji smučanja ter bordanja, nasmejani starši, ki so zadnji dan v velikem številu spremljali svoje otroke na zaključni tekmi, in predvsem otroci, ki so vseskozi pridno ubogali vsa navodila učiteljev, so prepričanje, da moramo počitnice organizirati na Veliki planini, potrdile. S tem ŠZ Kamnik podpira lokalno sodelovanje in predvsem to, da cenimo kar imamo v kamniški občini. Ob tem želimo apelirati predvsem na kamniške šole, da izkoristijo kar imamo dano v Kamniku. Ne samo planino, ampak tudi vse ostalo, ne pa da naše otroke vozimo drugam, pred nosom pa imamo izjemne pogoje, ki jih ponuja Kamnik.

V ŠZ Kamnik smo si tako kot vsako leto prizadevali, da je cena počitnic čimbolj dostopna vsem staršem, za kar pa se moramo zahvaliti vsem, ki so nam to omogočili: Velika planina d.o.o., Občina Kamnik,  Kambus d.d. in ŠD Grbini iz Kamnika.

Štirideset otrok se je vsak dan ob 7. uri zbralo na glavni avtobusni postaji, od koder so se podali proti Veliki planini. Po vožnji z gondolo, kar je bilo za marsikoga pravo doživetje, smo imeli najprej zajtrk, nato pa smo se po skupinah podali na smučanje. Tisti boljši že od prvega dne na sedežnico, ostali pa na Jurčka. Po kosilu je sledila še ena etapa smučanja, nato pa okoli tretje ure vrnitev v oblačno in megleno dolino. Večina otrok je bilo prvič na smučkah, prav vsi pa so zadnji dan že lahko tekmovali med vratci. Tekmovanje je v sončnem vremenu spremljalo ogromno staršev, ki so na koncu bučno zaploskali vsem udeležencem Aktivnih počitnic. Vsi otroci so prejeli medalje, ki jih bodo spominjale na lepo preživeti teden na Veliki planini.

Aktivne počitnice so mimo, v ŠZ Kamnik pa že gledamo naprej in se že veselimo organizacije novih počitnic na Veliki planini v letu 2014.

Besedilo in fotografije: Cico1.


 


<< Nazaj | Novice