Mali grad

Uspešno zaključen 2. dobrodelni pohod k Sv. Primožu

27.09.2014

 

Dobrodelno obarvana prireditev, 2. dobrodelni pohod k Sv. Primožu, je na današnjo sončno soboto privabila številne obiskovalce. Pridružila sta se jim tudi župan Občine Kamnik Marjan Šarec in župan Občine Domžale Toni Dragar.

Sv. Primož nad Kamnikom je ena najbolj priljubljenih izletniških postojank v naši občini. Dokaz za to je tudi današnji obisk, ki so ga številni izkoristili za prijeten pohod in druženje. Vsekakor je k temu pripomoglo tudi podjetje IR-Image d.o.o. oziroma Kamniške novice, organizator dobrodelnega pohoda, ki si je, kljub lanskoletnemu meglenemu vremenu, ponovno izbralo priljubljeno kamniško izletniško točko, svoje bralce pa povabilo na 2. pohod k Sv. Primožu. Kot sta povedala lastnika in direktorja podjetja IR IMAGE d.o.o. Matjaž in Igor Viriant, ki sta letos zbrane pogostila tudi s sladkim presenečenjem, so tudi letos priljubljeno postojanko izkoristili za prijeten pohod, druženje, spoznavanje novih prijateljev in znancev, vse za dober, dobrodelen namen. »S simbolično prijavnino, ki znaša 5 evrov za odrasle (otroci so se pohoda lahko udeležili brezplačno), bomo skupaj pomagali finančno šibkim družinam. Ekipa Kamniških novic je lani prvič organizirala dobrodelni pohod. Kljub slabemu vremenu se je zbralo kar 500 pohodnikov, ki jim dobre volje ni zmanjkalo. Zbrali smo 1.404 evre, ki smo jih donirali Centru za socialno delo Kamnik. Letos nam je vreme bolj naklonjeno, do sedaj smo zbrali približno 2.300 evrov, število pohodnikov pa se vrti okoli 600. Današnji dan je resnično nepozaben.«

Pohodnicam in pohodnikom dobrodelnega pohoda k Sv. Primožu se je pridružil tudi župan Marjan Šarec, z njimi med potjo poklepetal, na vrhu pa vso zbrano druščino tudi pozdravil in nagovoril. Čestital je organizatorjem za prijetno, dobrodelno in aktivno  druženje, letos v mnogo lepšem vremenu kot lansko leto. Zbranim se je zahvalil za finančni prispevek, s katerim bodo letos pomagali Zvezi prijateljev mladine Domžale, in pohodnikom zaželel še mnogo vzponov k temu kamniškemu biseru.

Za glasbeno dogajanje so ob startu pohoda, pri lovski koči v Stahovici, poskrbeli člani  Godbe Domžale, da pa so se pohodniki lahko tudi zavrteli v ritmih domačih napevov so na Sv. Primožu poskrbeli člani Skupine Špica.  


<< Nazaj | Novice