Mali grad

Uspešno zaključen 1. pohod k Sv. Primožu

28.09.2013

 

Dobrodelno obarvana prireditev, 1. pohod k Sv. Primožu, v organizaciji Kamniških novic, je na današnjo oblačno in megleno soboto privabila številne obiskovalce. Popoldan se jim je pridružil tudi župan Marjan Šarec.

Sv. Primož nad Kamnikom je ena najbolj priljubljenih izletniških postojank v naši občini. Dokaz za to je tudi današnji obisk, ki so ga številni izkoristili za prijeten pohod in druženje. Vsekakor je k temu pripomoglo tudi podjetje IR-Image d.o.o. oziroma Kamniške novice, ki je svoje bralce povabilo na 1. pohod k Sv. Primožu. Kot sta povedala lastnika in direktorja podjetja IR IMAGE d.o.o. Matjaž in Igor Viriant, si želijo, da bi pohod postal tradicionalen in da ga bodo vsako leto organizirali v eni izmed občin, v kateri izhajajo Kamniške novice (Domžale, Kamnik, Komenda, Mengeš in Trzin).

Ker so si za prvi pohod izbrali prav našo občino, je pohodnice in pohodnike na Sv. Primožu nagovoril in pozdravil župan Marjan Šarec. Organizatorjem se je zahvalil za dobrodelno – aktivno  druženje, zbranim zaželel prijeten dan in še mnogo vzponov k temu kamniškemu biseru. 

Kljub oblačnemu in meglenemu vremenu ni manjkala dobra volja, dobra družba in kar je najpomembnejše, ni manjkal dober namen, saj so organizatorji v sodelovanju s Centrom za socialno delo Kamnik z zbrano simbolično prijavnino pomagali družinam v stiski.

Za glasbeno dogajanje sta poskrbela Mestna godba Kamnik in ansambel Galop.


<< Nazaj | Novice