Mali grad

Uspešno šolsko leto kamniškim prvošolcem, učencem in dijakom

01.09.2021

 

Uspešno šolsko leto kamniškim prvošolcem, učencem in dijakomDanašnji dan so še posebej zaznamovali učenci in dijaki, ki so se po poletnih počitnicah vrnili v šolske klopi. Danes pa je prvi šolskih dan še posebej pomemben tudi za prvošolke in prvošolce. Kamniške osnovne in srednje šole je letos prvič obiskalo 551 učenk in učencev ter dijakinj in dijakov. Na povabilo Osnovne šole Šmartno v Tuhinju je prvošolcem varno pot v šolo in iz nje zaželel župan Matej Slapar skupaj z ravnateljico Osnovne šole Šmartno v Tuhinju mag. Darjo Krašovec. 

Osnovna šola Stranje je letos bogatejša za 35 učencev na matični šoli, na Podružnični šoli Gozd letos ni prvošolčkov, Osnovna šola Marije Vere za 54 učencev, Osnovna šola Toma Brejca za 86 učencev, Osnovna šola Frana Albrehta za 36 na matični šoli ter 10 na Podružnični šoli Mekinje, 19 so jih sprejeli na Podružnični šoli Nevlje in 15 na Podružnični šoli Tunjice ter 2 na Podružnični šoli Vranja Peč. V Osnovni šoli Šmartno v Tuhinju imajo na matični šoli 14 prvošolcev, 11 na Podružnični šoli Motnik, 8 na Podružnični šoli Sela in 16 na Podružnični šoli Zgornji Tuhinj, na Osnovni šoli 27. julij Kamnik pa se v tem šolskem letu ponašajo z enim prvošolcem. CIRIUS Kamnik ima 11 prvošolcev, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik pa 233 novih dijakov.

Varno pot v šolo in iz nje je župan Matej Slapar zaželel prvošolcem na Osnovni šoli Šmartno v Tuhinju, kjer je otrokom dejal, da bi se v šoli počutili prijetno, bili med seboj prijatelji in se z veliko mero razumevanja vsak dan znova veselo vračali v šolske klopi med svoje sovrstnike. Poudaril je še, da je Občina Kamnik skupaj z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo na tem območju poskrbela tudi za inovativno, novo prometno signalizacijo in infrastrukturo, da bodo otroci še bolj varno stopali po šolskih poteh. Ravno tako Občina Kamnik skrbi za varne poti tudi na drugih območjih. O investicijah v preteklem in letošnjem letu si lahko več preberete TUKAJ.

Ravnateljica Osnovne šole Šmartno v Tuhinju mag. Darja Krašovec pa je zbranim dejala,  da bi starši in skrbniki v tem šolskem letu posebno pozornost namenili tudi pogovoru o razumevanju in strpnosti v teh negotovih razmerah. Kot je dejala, bodo na šoli poskrbeli, da se bodo prvošolci dobro počutili in se naučili tudi veliko novega.

Župan Matej Slapar pa vsem kamniškim prvošolcem, učencem in dijakom namenja spodbudne misli ob začetku šolskega leta, ki si jih lahko preberete TUKAJ.

Prometno preventivna akcija ob začetku šolskega leta: »NAJ BO POT V ŠOLO VARNA!«

Ker se tako na Občini Kamnik kot tudi v Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik zavedamo, kako pomembna je varna pot v šolo, je za to, da so otroci varno stopali po šolskih poteh, skrbelo 40 prostovoljcev (oblečeni so bili v odsevne jopiče, da so jih vozniki opazili in prilagodili vožnjo na šolskih poteh). V sodelovanju s Policijsko postajo Kamnik je redarska služba Občine Kamnik skupaj s krajevnimi skupnostmi, s šolami, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, prostovoljci, z Združenjem šoferjev in avtomehanikov Kamnik, AMD Kamnik, Društvom upokojencev Kamnik ter ne nazadnje s starši otrok pozorno spremljala ceste in okolice šol.

Tako bo v času od srede, 2. septembra 2021, do srede, 8. septembra 2021, poteka akcija »NAJ BO POT V ŠOLO VARNA!«

Voznikom priporočamo in jih hkrati prosimo, da so v prometu bolj pozorni na otroke in njihovo nepredvidljivosti in temu prilagodijo način svoje vožnje. Še posebej je potrebno biti pozoren v bližini vrtcev in šol ter tam, kjer se morebiti igrajo otroci – ulice, parkirišča in podobno, vendar ne le v dnevih, ki prihajajo, temveč tekom celotnega šolskega leta.

Najboljša vzgoja je vedno vaš lasten vzgled!

PRVOŠOLKE, PRVOŠOLCI, UČENKE, UČENCI, DIJAKINJE IN DIJAKI ŽELIMO VAM USPEŠNO ŠOLSKO LETO!


<< Nazaj | Novice