Mali grad

Uspešno sezono potrdili s tretjim mestom

10.04.2014

 

Odbojkarji Calcit Volleyballa so po drugem mestu v pokalu Slovenije, uvrstitvi med osem najboljših ekip v pokalu Challenge dodali še tretje mesto v državnem prvenstvu in na ta način samo potrdili še eno uspešno sezono. Kamničani so namreč tudi na drugi tekmi za tretje mesto premagali ekipo Salonita, ki so bili brez Dejana Čabarkape proti razigranim gostom brez pravih možnosti na uspeh.

Salonit Anhovo – Calcit Volleyball   0:3 (-16, -20, -20)

Kanal – Športna dvorana Kanal. 300 gledalcev. Sodnika: L. Globačnik (Topolšica) in Melavc (Šempeter).

Salonit Anhovo: Česnik 10, Šarič, Lazar, Marušič, Karnel, Kovačič – libero, Dos Santos 8, Sirk 9, Mijatovič 7, Čabarkapa, Okroglič 8, Krivec 6. Trener: Leon Schilling.

Calcit Volleyball: Hribar – libero1, Novljan, T. Štern 8, Kvas, Pokeršnik 17, Ribič – libero2, Štembergar Zupan 7, Brus 4, Hrast 2, Stavbar 9, Kotnik, Ž. Štern 9. Trener: Marko Brumen.

V taboru Calcit Volleyballa so bili pred drugo tekmo čvrsto odločeni, da bo to njihova zadnja tekma v sezoni. Na roke jim je šlo tudi to, da so Kanalci v tekmo krenili brez svojega najboljšega igralca Dejana Čabarkape, ki se je v soboto poškodoval stegensko mišico. Toda ne glede na odsotnost kapetana kanalske ekipe velja Kamničane pohvaliti, da tekme niso vzeli zlahka in so vanjo vstopili, kot da igrajo Kanalci z vsemi najboljšimi igralci. V kanalski ekipi je namesto Čabarkape tekmo začel Ambrož Sirk, to pa je bila tudi edina sprememba v njihovi ekipi v primerjavi s sobotno tekmo v Kamniku, medtem ko se je Marko Brumen odločil za dve menjavi. Tako sta namesto Tončka Šterna in Domna Kotnika, ki sta na prvi tekmi za tretje mesto dobro opravila svoje delo, priložnost dobila Danijel Pokeršnik in Žiga Štern, ob njima pa so bili ob prvem žvižgu sodnika Ljube Globačnika na parketu še Martin Hrast, Andrej Štembergar Zupan, Boris Brus, Jernej Stavbar in libero Klemen Hribar. Do prvega tehničnega odmora so si Kamničani na servis Danijela Pokeršnika, ki je dosegel tudi dva asa, priigrali pet točk prednosti. Z dobro igro so nadaljevali tudi do drugega tehničnega odmora, ko so preko Štembergar Zupana prišli že do sedmih točk prednosti. Domači odbojkarji so do drugega tehničnega odmora naredili tudi šest lastnih napak, Kamničani le eno in tudi tu gre iskat vzroke za njihovo visoko vodstvo. V končnici niza so gostje iz Kamnika prevladovali še v bloku, zadnjo točko v uvodnem nizu pa je dosegel Tonček Štern, ki je skupaj s Tinetom Kvasom v igro vstopil pri izidu 20:13, ko sta zamenjala Martina Hrasta oziroma Danijela Pokeršnika.

Drugi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so zmanjšali število lastnih napak in na servis Daneta Mijatoviča dosegli tri točke zapored za vodstvo s 7:4. S tremi zaporednimi točkami so Kamničani, ki so v drugi niz vstopili s postavo iz prvega, izid na sedmi točki izenačili, da do popolnega preobrata le ni prišlo pa je s prvim tempom poskrbel Urban Česnik. Z blokom Luke Krivca so Kanalci še povedli z 10:8, to pa je bilo njihovo zadnje vodstvo v drugem nizu, kajti po osvojeni točki Jerneja Stavbarja je slednji s svojimi servisi namučil domače sprejemalce, tako da so gostje dosegli še štiri točke zapored. S tem pa se njihova serija točk še ni končala, kajti po bloku Tončka Šterna, ki je podobno kot v prvem nizu s Kvasom spet stopil na igrišče, tokrat pri vodstvu Calcita z 18:14, so Kamničani domačinom pobegnili že za pet točk (20:15). V končnici niza sta se Hrast in Pokeršnik, ki je tudi dosegel zadnjo točko v drugem nizu, vrnila na igrišče, varovanci Marka Brumna pa so tudi ta niz zanesljivo dobili.

Še najbolj izenačen je bil tretji in kot se je izkazalo pozneje, zadnji niz v boju za tretje mesto. Do drugega tehničnega odmora sta se ekipi menjavali v vodstvu. Ob prvem tehničnem odmoru so s točko prednosti vodili Kanalci, ob drugem pa Kamničani, ki so z delnim izidom 4:0 povedli z 18:15. Domači odbojkarji so se jim še približali na dve točki zaostanka, to pa je bilo bolj ali manj vse, kar jim je na tej tekmi uspelo, kajti Tonček Štern v napadu in Boris Brus z blokom sta preprečila izenačenje. Še več, po novih dveh lastnih napakah domače ekipe so Kamničani v končnico niza krenili s kar petimi točkami prednosti (23:18), kar je bilo popolnoma dovolj za končno tretje mesto v letošnjem državnem prvenstvu. O premoči kamniške ekipe dovolj zgovorno govorijo tudi statistični podatki, saj so prav vsi bili na njihovi strani, najbolj pa so odstopali po številu blokov. Z njim so domače napadalce zaustavili kar petnajstkrat, kar štirikrat Tonček Štern, po trikrat pa Danijel Pokeršnik in Boris Brus.

Glede nato, da so Kamničani pred sezono ostali brez vseh treh državnih reprezentantov, Jana Brulca, Jana Pokeršnika in Jana Planinca, je to zagotovo lep uspeh in potrditev še ene uspešne sezone Calcit Volleyballa.

Izjava po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: »Moji igralci so tekmo odigrali zelo korektno, zato lahko pohvalim vse, ki so stopili na igrišče. Tudi Kvas in Tonček Štern, ki sta vstopala v igro, sta odlično opravila svoje delo, ob tem pa je Tonček dosegel še štiri bloke, medtem ko je Kvas dobro razigral soigralce. Ker je imel Domen Kotnik manjše težave s kolenom, sploh ni stopil na igrišče, vendar ga je odlično nadomestil Žiga Štern, vsekakor pa velja omeniti našo sivo eminenco na podaji Martina Hrasta, ki je dosegel še blok. Skratka, lahko pohvalim celotno ekipo, čeprav je res, da Kanalci danes mentalno niso bili čisto pri stvari, kar nam je tudi olajšalo delo. Toda to so bile njihove težave. Mi smo samo pošteno vzeli, kar so nam dali.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice