Mali grad

Uspešno izpeljan že 9. kolesarski maraton Kamnik – Vinica

28.06.2014

 

Kamniško Športno kulturno društvo Grintovci so organizirali 9. kolesarski maraton Kamnik-Vinica. Zaključka se je udeležil tudi župan Marjan Šarec.

Kolesarskega maratona Kamnik-Vinica se običajno udeležujejo športni navdušenci iz vrst gasilcev, njihovi prijatelji ter drugi športni zanesenjaki, ki poleg kolesarjenja v dobri družbi, radi uživajo v naravi ter spoznavajo nove kraje. Trasa je zelo slikovita in razgibana. Pot pa je, kot vsako leto, potekala mimo Arboretuma Volčji Potok, proti Ihanu in Dolskem.

Kolesarji so nato občudovali kraje ob reki Savi do Litije in mimo znamenitega gradu Bogenšperk prikolesarili do slikovitega mesta Žužemberk. Ob gradu v Žužemberku je bil glavni postanek, kjer so si udeleženci nabrali novih moči za nadaljevanje. Po počitku so nadaljevali do Črmošnjic in preko prelaza Brezovica, nato pa so se počasi spustili v prelepo Belo krajino. Cilj maratona je bil v Vinici, ob reki Kolpi. Prihod na cilj v Vinici je vedno prav posebno doživetje.

Dolžina maratona zahteva od udeležencev dobro psihofizično pripravljenost, zato so prav vsi, ki prispejo na cilj, zmagovalci.

Grintovci so skupaj s člani Mestne godbe Kamnik in prijatelji v kampu Katra poskrbeli za športni zaključek maratona s kulturnim programom. Glavni pobudnik in organizator maratona Franc Golob je vsem 43 udeležencem iskreno čestital za prevoženih 140 kilometrov, ki so jih prekolesarili v približno 5 urah in 30 minutah.

Tudi župan Marjan Šarec je vztrajnim kolesarjem iskreno čestital in prav vsakemu podelil medaljo in simbolično darilo.

Druženje se je nadaljevalo v veselem razpoloženju in pogovoru.


<< Nazaj | Novice