Mali grad

Uspešno izpeljan 16. Kamniški kros

30.06.2013

 

Na območju starega mestnega jedra Kamnika in Žalskega hriba je danes potekala že 16. izvedba Kamniškega krosa v organizaciji Calcit Bike Team-a, medtem ko je tekmovanje z oznako UCI C1 potekalo tokrat prvič. Tekmovanje je bilo rangirano kot mednarodna dirka prve kategorije v kolesarskem olimpijskem krosu. Pokale in medalje sta podelila tudi župan Marjan Šarec in direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar. 

Prireditev je v Kamnik pripeljala kar nekaj znanih imen tega športa. Izmed približno 270 kolesarjev sta bila za Slovence, glede na predhodno dosežene rezultate, najzanimivejša nastopa Blaže Klemenčič in Mihe Halzerja (evropski podprvak v krosu na izpadanje), medtem ko sta bila najzanimivejša tuja tekmovalca Belgijec Jens Schuermans (na minulem EP v Bernu je osvojil drugo mesto med mlajšimi člani) in Avstrijec Alexander Gehbauer (deveti iz OI v Londonu 2012 in osmi z EP). Tekmovalci so prihajali, poleg iz Slovenije, še iz Italije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske, Nemčije, Belgije, Ukrajine, Rusije in celo Kostarike.

Tekmovalci iz vrst kamniškega kluba Calcit Bike Team so v dvajsetih kategorijah prejeli kar šestnajst medalj ter nanizali še veliko zelo visokih uvrstitev. Kamničani pa smo lahko še posebej ponosni na našega sokrajana in slovenskega reprezentanta Roka Korošca, ki je v najbolj elitni kategoriji – elite moški dosegel 11. mesto izmed 67 tekmovalcev, kar je pomenilo tudi najboljšo slovensko uvrstitev v omenjeni kategoriji. Rok je dosegel tudi najhitrejši »slovenski krog«, saj je enega izmed osmih krogov prevozil v sekundi manj kot enajstih minutah.

Vse rezulatate si lahko ogledate tukaj.

Po besedah organizatorjev je kamniška proga razgibana in tehnično srednje zahtevna, kar pomeni, da je primerna za vse kategorije. Največjo atrakcijo za gledalce, hkrati pa tudi največji izziv za tekmovalce, predstavlja spust po hrbtišču nekdanje skakalnice na koncu Streliške ulice, kjer se je zbrala tudi največja množica gledalcev.


<< Nazaj | Novice