Mali grad

Uspešno izpeljan 11. Garmin triatlon Bled

10.09.2013

 

V soboto, 7. 9. 2013, je na Bledu potekal tradicionalni Garmin Triatlon Bled v organizaciji Triatlon kluba Trisport Kamnik, ki so prireditev v izredno lepem vremenu uspešno izpeljali že 11. leto zapored. Sicer pa je bil prvi triatlon na Bledu organiziran že leta 1984. Tekmovanje je bilo zadnji v seriji triatlonov za slovenski pokal.

Prireditev je letos obiskalo prek 500 tekmovalk in tekmovalcev vseh starostnih kategorij iz skupno trinajstih držav, kar ga uvršča na sam vrh triatlonskih prireditev v Sloveniji. Najprej je bil na sporedu super sprint triatlon za mladostnike, kjer sta zmagi v močni mednarodni konkurenci dosegla Matevž Planko in Tjaša Vrtačič (oba člana TK Trisport Alprem) in tako kronala uspešno tekmovalno sezono. Uspešno pa so nastopili tudi ostali naši tekmovalci iz kadetskih in mladinskih ekip. Na akvatlonu za otroke je nastopilo prek 80 otrok iz cele Slovenije in iz tujine.

Na sporedu je bila tudi štafetna preizkušnja in triatlon za vsakogar, kjer se vsakdo lahko preizkusi v triatlonu preden nastopi na kakšni daljši razdalji. Na olimpijski razdalji je letos nastopilo skoraj 200 tekmovalk in tekmovalcev. Med ženskami je z zmago sezono končala Maruša Klemenc, ki je komaj letos začela tekmovati na olimpijski razdalji, pred Anjo Rugelj in Marino Miljković iz Hrvaške. Med moškimi je brez težav zmago dosegel David Pleše v sicer dokaj močni konkurenci Madžarov in Italijanov. Drugi je bil Peter Bajai iz Madžarske in tretji Vid Pulj (TK Ribnica).

Ta vikend člane TK Trisport Kamnik čaka še DP v duatlonu in naslednji vikend v Poreču polovični Ironman, kjer bo nastopilo kar 8 Kamničanov. Večino tekmovalcev sedaj čaka zaslužen 3-4 tedenski počitek, nekateri pa bodo sezono podaljšali še do ljubljanskega maratona.

Povezava na rezultate

Besedilo: Grega Zore
Fotografije: Tomaž Vrtačič


<< Nazaj | Novice