Mali grad

Uspešen zaključek zimske plavalne sezone Plavalnega kluba Calcit Kamnik

14.02.2017

 

Uspešen zaključek zimske plavalne sezone Plavalnega kluba Calcit Kamnik  V Kranju je pretekli vikend 11. in 12. februarja potekalo moštveno in posamično državno prvenstvo Slovenije za mlajše dečke (12 let in mlajši) in deklice (11 let in mlajše), na katerem je nastopalo 362 plavalk in plavalcev. Udeležilo se ga je tudi 6 plavalk in 9 plavalcev iz 2. in 3. selekcije Plavalnega kluba Calcit Kamnik, ki so s tem tekmovanjem uspešno zaključili zimsko sezono.

V skupnem moštvenem točkovanju se je kamniška ekipa uvrstila na solidno 11. mesto med 27 sodelujočimi klubi, višja mesta pa so ostala rezervirana za večje slovenske plavalne klube. Le štirje iz naše ekipe so tekmovali v nosilnem letniku, ostalih enajst se je pomerilo z leto ali dve starejšimi plavalci, zato se njihovega uspeha še toliko bolj veselimo.

V posamični konkurenci sta najbolj izstopala Iza Videc (11 let) in Jaka Varga (10 let), ki sta si v mlajšem letniku prislužila diplome v disciplinah:

Iza Videc si je v svojem letniku priplavala še 4. mesto na 200m prosto ter 5. mesti na 50 metrov in 200 metrov prsno. Taja Vejnovič, ki je tekmovala v nosilnem letniku, je na 50 metrv prosto zasedla dobro 7. mesto in 10. mesto na 50 metrov hrbtno. V nosilnem letniku se je med dečki najbolje izkazal Jakob Prebil z dvema uvrstitvama na 9. mesto – na 50 metrov hrbtno in 100 metrov mešano.

Skupno so kamniški plavalci zabeležili 78 štartov in po večini izboljšali svoje osebne rekorde. Izkušnje na največjem državnem tekmovanju so si tako nabirali:

Tudi v štafetah so se kamničani dobro izkazali. Najboljši rezultat so dosegli v štafeti 4 x 50 mešano mix,  kjer so v postavi Iza Videc, Taja Vejnovič, Jakob Prebil in Nik Peterlin med 38 ekipami zasedli 7. mesto. Štafeta fantov v postavi: Jakob Prebil, Jaka Varga, Nik Peterlin in Slana Bor se je na 4 x 50 mešano uvrstila na 9. mesto, na 4 x 50 prosto na 11. mesto. Štafeta deklet v postavi: Iza Videc, Taja Vejnovič, Hana Perko in Maša Mikuš pa je v obeh štafetah zasedla 12. mesto.

Čestitke vsem plavalkam in plavalcem za dobre nastope, trenerjema za dobro opravljeno delo in hvala vsem staršem za glasno podporo s tribun.

Besedilo: Helena Končar
Foto: arhiv Plavalnega kluba Kamnik


<< Nazaj | Novice