Mali grad

Uspešen začetek starejših dečkov Calcita

08.10.2013

 

V nedeljo so v dvorani Osnovne šole Stranje z letošnjim državnim prvenstvom začeli tudi v kategoriji starejših dečkov. Odbojkarji Calcit Volleyballa igrajo v skupini B, v kateri so še ekipe Brezovice, Črnuč ACH II, Salonit Anhovega in BenQuicka iz Logatca, ki pa na prvem turnirju še ni igral. Mladi Kamničani so se izkazali z dvema zmagama.

Že prva tekma skupine B med Calcitom in Brezovico je verjetno odločala o tem, katera ekipa bo po koncu kvalifikacijskega dela državnega prvenstva osvojila prvo mesto v tej skupini. Trener Kamničanov Jure Sitar je dvoboj proti Brezovčani začel v postavi Teo Podobnik, Aljaž Hrovat, Tom Sojer, Rok Forštnarič, Matija Lakner in Aljaž Zalogar, na mestu prostega igralca pa je zaigral Kristjan Krt. Po izenačenju na peti točki so domači odbojkarji gostom ušli na neulovljivo prednost in prvi niz gladko dobili. V drugem nizu so se odbojkarji iz Brezovice prebudili in prikazali nekoliko boljšo igro, tako v bloku kot v napadu. Šele po drugem tehničnem odmoru so Kamničani prišli do nekaj višje prednosti (19:16 in 21:19), vendar jim to ni zadoščalo za mirno končnico. Še več, do prve zaključne žoge za zmago v drugem nizu so prišli gostje in to predvsem po zaslugi kar treh zaporednih zgrešenih servisov domače ekipe. Na srečo domače ekipe je gostje niso izkoristili, tako kot tudi še ne dveh, medtem ko so Sitarjevi varovanci izkoristili četrto in se z izidom 32:30 veselili svoje prve uradne zmage v letošnji sezoni. »V prvem nizu smo predvsem imeli dober sprejem, odlični pa smo bili tudi v napadu. Čeprav smo v drugem nizu precej težje prišli do zmage, velja igralce pohvaliti za borbenost in nepopustljivost,« je po tekmi svoje varovance pohvalil Sitar.

V nadaljevanju turnirja so Brezovčani z 2:0 premagali drugo ekipo Črnuč ACH II, ki je z 0:2 izgubila tudi tekmo proti Salonitu iz Kanala, ki pa proti Kamničanom, v zadnji nedeljski tekmi, niso imeli pravih možnosti za zmago. Ker so bili igralci iz Kanala telesno šibkejši in tudi manjši od kamniških, so že zato bili Calcitovci v določeni prednosti. Tudi zato se je trener Jure Sitar odločil nekoliko spremeniti začetno postavo, tako so tekmo začeli Teo Podobnik, Jan Fink, Peter Kadunc, Rok Forštnarič, Matic Sadjak, Matija Lakner in na mestu prostega igralca Jakob Krt. Tako so tudi igralci, ki običajno ne igrajo prav veliko, dobili svojo priložnost in jo tudi izkoristili. Hitro so si priigrali visoko prednost, zato je Sitar v igro poslal še Jakoba Kutnarja namesto Forštnariča in Žana Dolžana namesto Laknerja in kljub manjšemu padcu zbranosti so Kamničani prvi niz zanesljivo dobili s 25:21. Še bolj prepričljivi so bili v drugem nizu, v katerem so povedli s 15:2, zato so priložnost za igro dobili še drugi igralci, ki še niso stopili na parket. Na koncu drugega niza je bilo 25:16 za Calcit, ki na drugem turnirju, ki bo 20. oktobra na Brezovici, ne bo igral, spet pa se bo tekmovanju pridružil na tretjem turnirju skupine B, ki bo 17. novembra v Kanalu.

»Pohvaliti velja celotno ekipo tako za borbenost, kot za prikazano igro. Do prihodnjega turnirja imamo še kar nekaj časa, da svojo igro s treningi še nadgradimo,« je bil po dveh zmagah z igro svojih varovancev lahko zadovoljen Jure Sitar, trener starejših dečkov Calcit Volleyballa, ki so na turnirju v Stranjah igrali v postavi: Teo Podobnik, Aljaž Hrovat, Jan Fink, Kristjan Krt, Jakob Krt, Rok Forštnarič, Tom Sojer, Matic Sadjak, Jakob Kutnar, Matija Lakner, Aljaž Zalogar, Andraž Zalogar, Peter Kadunc, Žan Dolžan in Tine Zorman.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice