Mali grad

Uspešen vikend Calcit Bike Teama

22.05.2017

 

Hribovšku zmaga na MTB maratonu na Braču

Uspešen vikend Calcit Bike Teama Člana kamniškega Calcit Bike Teama Boštjan Hribovšek in Jure Belak sta se udeležila tekme hrvaška pokala v maratonu z gorskimi kolesi na Braču, tekma pa je štela tudi za točke Mednarodne kolesarske zveze UCI. Zmage se je na 103-kilometrski trasi veselil Hribovšek, Belak je bil četrti.

»Moj prvi tako dolgi maraton. Zato sem se po eni strani veselil izkušnje, po drugi strani pa sem imel malo strahu zaradi dolžine. Štart je bil ob 10. uri in smo že komaj čakali na pištolo, ker je sonce že pošteno začelo pripekati. Po dobri uri tekme smo spredaj ostali štirje tekmovalci in tako smo si tempo razdelili čez celotno tekmo. Po dobrih stotih kilometrih je sledil dober kilometer zahtevnega terena za obalo, ki sem si ga ogledal en dan pred tekmo. Ker se Filipa Turka nisem mogel otresti vse do tja, je bila to zadnja večja priložnost, da naredim razliko. Ko se je začel skalnati teren ob obali, sem takoj napadel in kmalu se je naredila majhna razlika, ki pa sem jo do cilja brez težav obdržal do cilja. Zelo sem vesel zmage na drugi izvedbi tekme XCM Brač, ki je tudi štel za UCI točke. Zdaj pa zagotovo sledi nekaj počitka do naslednje tekme,« je bil izčrpen po tekmi Hribovšek.

»Super organizacija in super ambient maratona. Res noro lepo. Drugače pa naporno, kilometrov kar ni konec. Polomil sem ga na začetku, kjer sem na spustu ostal za enim počasnim navzdol in potem 30 minut lovil prve tri. Mal slabo sem jedel in pil in me je po urah 'pribilo' na klanec. Upal sem, da ni konec in se sestavim. In res sem se. Lahko sem spet začel goniti. Dve uri in 40 minut sem v solo lovil prve tri in se približal tretjemu Dimicu. Točke so, lahko bi bilo pa boljše. Očitno naslednjič,« je dodal Belak.


Naglič 42. na svetovnem pokalu na Češkem, Krajnc pa 106.

Člana kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič in Gregor Krajnc sta v soboto nastopila na prvem svetovnem pokalu sezone 2017 za gorske kolesarje v olimpijskem krosu. Na Češkem, v Novem Mestu na Morave, je bil boljši Naglič na 42. mestu, Krajnc je končal na 106. mestu. Naglič je za zmagovalcem z Norveške Pettrom Fagerhaugom zaostal za 5:26 minute, Krajnc pa za 9:52 minute.

»Prvi letošnji svetovni pokal je za mano. Na štartu nas je bilo nekaj več kot 160 tekmovalcev. S tekmo sem zadovoljen, saj so mi do norme za svetovno prvenstvo zmanjkale le štiri sekunde, katere pa verjamem, da bi ulovil, če ne bi v prvem krogu imel smole ter padel. Zaostanka za prvim sem imel 5:26, kar je več kot odlično. Zasedel sem sicer 42. mesto, ampak vse kar je pomembno je zaostanek za prvim. Naslednji vikend dirkamo na naslednjem svetovnem pokalu v Nemčiji, kjer pa mi je proga še bolj pisana na kožo. Hvala vsem sponzorjem, trenerju in spremljevalni ekipi,« je po tekmi razložil Naglič.

»Z mestom sem razočaran, nisem si predstavljal tako izenačene tekme. Zaostanek slabih 10 minut je zadostoval za 106. mesto. To je svetovni pokal. V startnem krogu sem se malo zapletel. Potem pa je šlo, kolikor je šlo,« je dodal Krajnc.

Naslednji konec tedna Nagliča in Krajnca čaka nov svetovni pokal v nemškem Albstadtu.

Besedilo in fotografije: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice