Mali grad

Uspešen prvi dan kamniškega krosa

12.05.2018

 

Prvi dan 21. Kamniškega krosa za gorske kolesarje v Kamniku je minil ob dirkah mlajših kategorij. Domači klub Calcit Bike Team je zbral pet zmag, dve drugi mesti in dve tretji.

Med deklicami do 7 let je zmagala Calcitovka Anamarija Kosec, med dečki pa Lan Rupnik iz MBK SportR.si.

V kategoriji do 9 let sta zmagala Calcitovec in Calcitovka, Jakob Krapež in Tajda Šoštarko. Tretji je bil Krapežov klubski kolega Žan Šekoranja.

V kategoriji dečkov do 11 let sta dvojno zmago zabeležila Maks Majnik in Jaka Tominšek, med deklicami v isti starostni kategoriji je bila Ana Inkret tretja.

V U13 je do drugega mesta prikolesarila Maruša Tereza Šerkezi, zmagala sta Tine Terpin iz MBK SportR.si in Mirta Pušec iz BK Montes.

Hana Kranjec Žagar je bila spet nadvse suverena med deklicami do 15 let, tekmice je prehitela za en krog. Jure Rus iz MBK SportR.si je bil najboljši med dečki do 15 let.

Črto pod prvi dan je potegnil vodja kolesarske šole pri Calcit Bike Teamu Simon Erjavec. "Prvi dan je potekal po načrtih in tudi vreme nam je prizaneslo prav do konca podelitve. Začeli smo z mlajšimi kategorijami, ki so se pomerile na travnati podlagi s številnimi lesenemi objekti. Trava je bila ravno prav suha, da je že ponudila dovolj oprijema in smo uživali ob lepih vožnjah najmlajših. Iz mikro, mini in malega kroga se je dirka preselila na srednji krog, kjer so se med seboj pomerili kolesarji iz kategorij U13 in U15.
Predvsem v starejši kategoriji sta svojo izredno moč in nadvlado pokazala Jure Rus in Hana Kranjec Žagar, ki sta zmagala s precejšnjo prednostjo. Žal danes ni šlo brez padcev, ampak na srečo so vsi celi in zadovoljni. Nova lokacija startno-ciljnega prostora se je izkazala za odlično, prav tako nova proga. Kapo dol vsem, ki so neštete proste ure namenili gradnji. Mislim, da smo vsi uživali in se že veselimo dirk v nedeljo," je izčrpno črto pod prvi dan Kamniškega krosa potegnil vodja kolesarske šole Calcit Bike Teama Simon Erjavec.

V nedeljo sledijo dirke starejših kategorij, vrhunec bo mednarodna dirka UCI C.1 – ob 9. uri start čaka ženske, ob 11. uri pa moške. Ob 14. uri bo še svetovno vojaško prvenstvo, za konec dneva pa še dirka poganjalčkov.

Vir: Calcit Bike Team
Fotografije: Frane Kranjec


<< Nazaj | Novice