Mali grad

Uspešen hrvaško-slovenski tekmovalni vikend

14.04.2015

 

Gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama so minuli konec tedna dirkali na dveh dirkah. V soboto najprej v Premanturi na mednarodni dirki UCI C1, v nedeljo pa še na dirki slovenskega pokala v Ledinah. Tina Perše in Gregor Krajnc sta na Hrvaškem prikolesarila do 11. mesta, naslednji dan je Krajnc ugnal vso konkurenco, Peršetova je bila druga.

Peršetovi se v soboto ni uresničila želja iz domače tekme v Vrtojbi, ko je upala, da bo na naslednji tekmi v Premanturi še zmanjšala zaostanek za eno najboljših tekmovalk Tanjo Žakelj. Calcitovka je na koncu v Premanturi za njo zaostala za en krog.

»V Premanturi ni bil moj dan. Po solidnem startu se mi je v drugem krogu pokvarila račna. Kakšnih 10 min sem hodila do feed zone, kjer sem dobila novo feltno in nadaljevala z dirko,« je nič kaj dobre volje sporočila Peršetova.

Za žensko dirko je sledila še moška. Na njej se je dobro odrezal Krajnc, ki je bil najboljši Slovenec, končal je na 12. mestu, po sedmih krogih je za Čehov Jaroslavom Kulhavyjem, sicer aktualnim olimpijskim prvakom, zaostal šest minut in sedem sekund. Dobro je šlo tudi Luki Tavčarju, ki je bil 31., z zaostankom 14:55 minute. Nekoliko slabši dan je imel Peter Zupančič, ki je dirko končal po štirih krogih, bil je 48.

»Z nekaj sreče sem se v startnem krogu izognil padcu in ga končal na odličnem šestem mestu, a sem raje šel svoj tempo do tretjega kroga, s tem zgubil nekaj mest z namenom, da me ne bi prehitro odrezalo. Zadnje štiri sem pa vozil s  kolegom Madžarom, kateri je imel močan tempo, saj je imel prej nekaj težav. Tako sva skupaj pridobila še nekaj pozicij,« je povedal Krajnc, ki je pohvalil še vzpodbudo gledalcev ob progi.

»Skozi celo tekmo sem vozil na limitu, nekje po tretjem krogu pa sem se začel počutiti še bolje, našel sem svoj ritem, ter pridobil še kako pozicijo vse do petega kroga, ko sem dobil defekt na sprednji gumi več kot pol kroga od tehnične cone, tako da je bilo takrat zame tekme žal konec. Kamnit teren je pustil posledice in kar nekaj tekmovalcev je imelo podobne težave,« je razložil Zupančič.

Naslednji dan je bolj številčna kamniška ekipa dirkala še na tekmi slovenskega pokala v Ledinah. Peršetova in Žakljeva sta bili spet edini ženski predstavnici na članski dirki. Absolutno dirko v moški konkurenci je dobil Krajnc, ki je postal tudi zmagovalec dirke mlajših članov. Družbo na stopničkah mu je na tretjem mestu delal Zupančič, Tavčar je bil četrti med člani.

»Tekmo sem začel  malo bolj taktično in se iz startne črte nisem pretirano zagnal. Nadaljevanje sem si zamislil tako, da bi kontrolirano vozil v prvi skupini, a sva se z Rokom Nagličem že rahlo odpeljala. Nato je imel tehnično težavo in sem se brez pomislekov odpeljal naprej. Iz kroga v krog sem se rahlo povečeval prednost in nekako kontrolirano prišel do cilja,« je bil zadovoljen Krajnc.

»V Ledinah je bilo bolje. Štartala sem OK, prvi krog sem vozila za Tanjo, na spustu mi je malenkost ušla. Ostale tri kroge sem šla počasneje, tempo prvega kroga je bil zame prehud. Se je poznalo, da je bila to že tretja dirka v tem tednu in sem bila kar utrujena. Ta vikend ne grem na nobeno dirko, bo malo več treninga. Potem pa me verjetno čakajo Vodice,« je po tekmi v Ledinah povedala Peršetova.

»Kljub temu da sem imel že prejšnji dan tekmo ter sem prišel domov dokaj pozno, sem se počutil dobro, kar je na fizično izjemno težki progi bilo samo plus. Štartal sem dobro ter sem se že do prvega klanca prebil med tri, potem pa sem skozi celo tekmo vozil izjemno visok ritem. Proti koncu se mi je to že kar poznalo. Ko sva z Rokom skupaj začela zadnji krog, moči v nogah preprosto ni bilo več, tako da sem hotel ohraniti svoje tretje mesto ter sem spuste vozil malenkost bolj previdno, saj je bila podlaga izjemno suha in sipka ter si nisem hotel privoščiti napak. S celotno vožnjo skozi vikend sem zadovoljen, pozna pa se mi da se forma počasi stopnjuje, kar mi daje še dodatno samozavest za naprej,« pa je povedal Zupančič.

Mesto na stopničkah si je prikolesarilo 10 kamniških gorskih kolesarjev. Maks Majnikje bil najboljši med dečki do 7 let, Žan Lopatič je bil drugi med dečki do 9 let, Meta Janežič je zmagala med deklicami U9, med dečki do 11 let je bil prvi Žan Pahor, drugi pa Ambrož Vovk, Hana Kranjec Žagar je dobila dirko deklic do 11 let, Luka Janežič dirko do 13 let, v kategoriji do 15 let je Matic Kranjec Žagar bil drugi, tretji pa Jaka Starman, Nika Dečman je bila prva in tudi edina na dirki v U15.

Besedilo in fotografije: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice