Mali grad

Uspel prvi Pšajnovški kronometer

11.08.2014

 

Idilična vasica Laseno v Tuhinjski dolini je danes prvikrat gostila cilj gorskega kronometra, ki so ga organizatorji Kolesarsko društvo Alpe poimenovali Pšajnovški kronometer po eni izmed vasic na poti.

Peti in letos zadnji kronometer za slovenski pokal med amaterskimi kolesarji je zaznamovala razgibana in zahtevna trasa - tudi po mnenju udeležencev, ki je bila z dvema strmima vzponoma zagotovo bolj pisana na kožo hribolazcem kot klasičnim specialistom v vožnji na čas. Piko na i temu, da lahko zares govorimo o gorskem kronometru, je dodal zaključek 8-kilometrske trase, kjer je naklon znašal preko 15%.

Kronometer sta najhitreje prevozila Uroš Verčič med moškimi  (ŠD. BAM.BI) s časom 0:19:48 in Teja Gulič (TUŠMOBIL) med ženskami s časom 0:23:15.

Odlično so se odrezali tudi člani domačega KD Alpe. V kategoriji ženske A je bila Laura Šimenc odlična druga, uspeh je dopolnila Nina Mermal s tretjim mestom. Iztok Kuret in Grega Filipič sta v svojih kategorijah zasedla odlični drugi mesti, na stopničkah pa je kronometer s tretjim mestom zaključil tudi Matjaž Marinko (vsi KD Alpe).

Udeležence sta pozdravila tudi župan občine Kamnik Marjan Šarec in predsednik krajevne skupnosti Pšajnovica Srečo Dacar. Župan je spomnil na čase, ko je v teh koncih že potekala kolesarska dirka - prav vožnja na čas oziroma kronometer, oba s predsednikom krajevne skupnosti pa sta kolesarje ponovno povabila v te konce prihodnje leto.

Rezultati po kategorijah

Besedilo in fotografije: Nika Vrhovnik


<< Nazaj | Novice