Mali grad

Uspel peti Maistrov pohod

30.03.2010

 

Društvo generala Maistra Kamnik je v počastitev občinskega praznika - Maistrovega rojstnega dne v soboto 27. marca 2010 pripravilo že peti tradicionalni Maistrov pohod. Sodeč po udeležbi se tega pohoda udeležuje vsako leto več ljudi, še posebej mladih.

Na letošnjem pohodu je sodelovalo 85 udeležencev, kar je največ doslej. Med njimi so bili tudi pohodniki iz sosednjih občin. Posebej velja omeniti najmlajše, med njimi so bili najštevilnejši člani planinskega krožka z Osnovne šole Marije Vere na Duplici.

Pohodniki so krenili izpred Maistrovega spomenika, ki bo letos jeseni zabeležil štiri desetletja postavitve, med potjo so se s postankom pred Maistrovo rojstno hišo na Šutni poklonili spominu na velikega rojaka in domoljuba. Nato jih je pot vodila preko Novega trga, mimo gimnazije Rudolfa Maistra proti Veliki špici nad Kamnikom.

Po vrnitvi na Trg talcev jim je predsednik društva general Maister razdelil pohodne kartončke, kamor bodo v prihodnje vpisovali udeležbo na tem pohodu, čakalo pa jih tudi skromno okrepčilo.

Pri organizaciji in vodenju pohoda so poleg Jožeta Arka, tajnika DGM Kamnik sodelovali tudi člani Planinskega društva Kamnik z vodnikoma Stanetom Simšičem in Janezom Benkovičem.

Tekst: Franc Svetelj


<< Nazaj | Novice