Mali grad

Uspel 3. Veronikin tek

08.10.2011

 

Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik je že tretjič s pomočjo Občine Kamnik organizirala tek po ulicah mesta Kamnik. Organizacija prvega teka je potekala ob praznovanju 780-letnice mesta Kamnik, temu primerna je bila dolga tudi proga. Tako je letošnja proga (Glavni trg - Šutna - Kolodvorska ulica - Šlakarjeva pot - Žale - Glavni trg) znašala 7.802 metra.

 
   

Tekače je pred preizkušnjo pozdravil in spodbudil podžupan, Robert Kokotec in jim kljub malce neugodnim vremenskim razmeram zaželel dobro uvrstitev in obilo zabave. Kot prvi so ob 10. uri štartali deklice in dečki (do leta 1996), ki so tekli en krog v dolžini 1.950 metrov. Prijavljenih je bilo 10 udeležencev, tako je med deklicami prva na cilj prisopihala Tinkara Capuder, med dečki pa Matevž Planko.

 
   

Ob pol enajstih pa so se na štiri kroge dolgo pot podali še vsi ostali. Prijavljenih udeležencev je bilo 68. Med ženskami je prva ciljno črto pretekla Karmen Orehek (KGT Papež), absolutni zmagovalec pa je bil Aljoša Smolnikar (ŠP 3 Šport), ki je lanskoletni rezultat izboljšal za 17 sekund- štiri kroge je pretekel v 24 minutah in 4 sekundah.

 
 
   

Rezultate po posameznih kategorijah si lahko ogledate tukaj.

 
   

Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik je poskrbela za osvežilne napitke in prigrizke za vse udeležence teka in seveda za lepe nagrade, ki so jih prispevali Eta Kamnik, Terme Snovik, Metropolis Spa, Študentski servis in Intersport.

 
   
 
   

Iskrene čestitke vsem udeležencem 3. Veronikinega teka!


<< Nazaj | Novice