Mali grad

Uspel 17. gorski tek k Sv. Primožu

31.03.2012

 

Dopoldan je potekal tradicionalni, 17. gorski tek k Sv. Primožu, ki velja kot prva tekma za Pokal občine Kamnik. Teka, ki sta ga organizirala KGT Papež in Ivan Urh, se je udeležilo 168 tekmovalk in tekmovalcev, od tega 65 v otroški konkurenci. Zmagal je Simon Alič, drugi je bil Peter Lamovec, tretji pa Gašper Bregar iz KGT Papež. Najboljša tekačica je bila Petra Mikloša, najboljši Kamničan Gregor Mlakar (KGT Papež) je zasedel odlično 5. mesto.

Start dolge proge (3,5 km z višinsko razliko 400 m) je bil ob 10. uri pri Lovskem domu na Vegradu. Čas teka je bil omejen na 40 minut. Na dolgi progi so tekli ženske in moški v različnih kategorijah ter dečki in deklice letnik 1997-98/1999-2000. Kratka proga za Pokal Calcita (600 m, višinska razlika 30 m) je bila namenjena mlajšim kategorijam dečkov in deklic. Start za tekače kratke proge je bil ob 10.20. uri.

Nekaj minut čez opoldan se je pri Lovskem domu na Vegradu pričela razglasitev rezultatov, podelitev medalj, pokalov ter bogatih praktičnih in denarnih nagrad. Le – te so najboljšim podelili Ivan Urh, Dušan Papež, predsednica KS Kamniška Bistrica Karla Urh in župan Marjan Šarec.

Rezultati teka

Vsem tekačem iskrene čestitke!

Besedilo: delno povzeto po kamnican.si


<< Nazaj | Novice