Mali grad

Uspehi kamniških plavalcev so se nadaljevali tudi na državnem prvenstvu v plavanju v kategoriji mlajši dečki in mlajše deklice

12.02.2019

 

Uspehi kamniških plavalcev so se nadaljevali tudi na državnem prvenstvu v plavanju v kategoriji mlajši dečki in mlajše dekliceMariboru je od sobote, 9. februarja do nedelje, 10. februarja 2019, potekalo Moštveno in posamično prvenstvo Slovenije za mlajše dečke (letnik 2007 in mlajši) in mlajše deklice (letnik 2008 in mlajše) v 25 metrskem bazenu. Prvenstva se je udeležilo 257 tekmovalcev iz 26-tih slovenskih klubov. To je bilo še zadnje državno prvenstvo, s katerim se je zaključila zimska plavalna sezona.

Mala ekipa petih kamniških plavalcev: Ivana Lukan (2008), Marko Gabriel Končar (2007), Mark Anej Lapuh (2007), Rok Vejnovič (2008) in Miha Justin (2007), pod vodstvom trenerja Mihe Potočnika, se je odlično kosala z najboljšimi in se borila za dobre rezultate. Osvojili so 6 medalj in 6 diplom v konkurenci mlajšega letnika.

Z odličji in dobrimi uvrstitvami so nas razveselili:

Marko Gabriel Končar

Rok Vejnovič

Ivana Lukan

Diplome v konkurenci mlajšega letnika si je priplaval

Rok Vejnovič

Kamniški plavalci tudi v štafetnih preizkušnjah niso popuščali. Med 25-timi štafetami na 4 x 50 m prosto so v postavi: Marko Gabriel Končar, Mark Anej Lapuh, Rok Vejnovič in Miha Justin, zasedli 9. mesto.

Tudi ostali plavalci so vsi izboljšali svoje osebne rezultate in pripomogli, da se je Plavalni klub Kamnik z ekipo petih plavalcev v ekipnem točkovanju uvrstil na 14. mesto med 26-timi klubi. Marko, Rok in Ivana pa so zaslužni, da se je kamniški klub po številu medalj zavihtel na odlično 6. mesto.

Plavalcem in trenerju Mihu Potočniku iskreno čestitamo za izjemne dosežke.

Besedilo: Helena Končar, Plavalni klub Kamnik
Fotografije: Miha Potočnik, Lucija Gabrovec in Mateja Logar Bezjak

 


<< Nazaj | Novice