Mali grad

Uspeh mladih glasbenikov Martine Šraj in Simona Skalarja

14.01.2010

 

Martina Šraj se je s pesmijo z naslovom Dovolj ljubezni, za katero je aranžma in glasbo napisal Kamničan Simon Skalar, uvrstila na letošnji predizbor za Emo.

17. letna Martina Šraj iz Radomelj, sicer dijakinja 3. letnika gimnazije ŠCRM v Kamniku, je najmlajša vokalistka, ki se ji je do sedaj uspelo uvrstiti med izvajalce za predizbor EME 2010. Skladbo z naslovom Dovolj ljubezni, ki je bila izbrana med 111 prijavljenimi skladbami, je zanjo napisal Kamničan Simon Skalar, producent in odličen pianist, ki tudi sicer prihaja iz glasbene družine violinista in izdelovalca violin Maksimiljana Skalarja.

Martina zase pravi, da jo glasba spremlja od mladih nog in je njena prva ljubezen. Leto 2007 označuje kot prelomno leto, saj je zmagala na glasbenem Open mic večeru v enem izmed ljubljanskih klubov, istega leta pa je pričela sodelovati s sedanjim producentom Simonom Skalarjem. Martina ima tako za seboj 13 avtorskih pesmi, saj sta v manj kot 2 letih posnela njen prvi album z naslovom Pravljica, ki je mešanica pop, rnb, jazz-a in rocka.

Mediji so mlado pevko že označili za talent, ki veliko obeta, predvsem pa kot odlično vokalistko. Konec lanskega leta so jo izbrali tudi kot zmagovalko MMC-jevega glasbenega festivala za mlade in perspektivne glasbenike, ki je potekal v okviru RTV SLO.

Na radijskih postajah se trenutno vrti njena prva pesem »Jst hočm tebe met«, za katero je besedilo napisala sama, v tem mesecu naj bi se začel predvajati tudi videospot za omenjeno pesem.

Več o Martini izveste tudi na www.martinasraj.com

Martina Šraj


<< Nazaj | Novice