Mali grad

Uspeh kamniških lokostrelcev na velikem mednarodnem dvoranskem lokostrelskem turnirju v Franciji

18.01.2016

 

Uspeh kamniških lokostrelcev na velikem mednarodnem dvoranskem lokostrelskem turnirju v FrancijiŽe nekaj let zapored se kamniški lokostrelci radi udeležujejo enega najbolj priznanih mednarodnih lokostrelskih turnirjev, ki vsako leto poteka v francoskem mestu Nimes. Prestižna mednarodna tekma slovi po veliki udeležbi tekmovalcev iz celega sveta, kar pomeni, da se tekmovalci med sabo pomerijo v hudi konkurenci. Ker tekma šteje tudi za svetovni pokal, se je udeležijo tudi tekmovalci, ki sodijo v sam svetovni vrh.

Tekmovalci in tekmovalke tekmujejo med seboj v dveh slogih (ukrivljeni in sestavljeni lok) in v dveh starostnih skupinah, in sicer člani in mladinci.

V četrtek, 14. januarja 2016, je na to tekmovanje odpotovalo šest kamniških tekmovalcev, ki pa so vsem nam zopet dokazali, da so dovolj pripravljeni, da se uvrščajo med najboljše.

Že v kvalifikacijah so dosegli izjemne rezultate, in sicer (najvišje možno število krogov je 600).

Člani ukrivljeni lok (217 tekmovalcev):

Mladinci ukrivljeni lok (135 tekmovalcev):

Komaj štirinajstletni Miha Rožič, ki je sploh prvič nastopil na tako velikem tekmovanju, je dosegel celo osebni rekord in dokazal, da nanj v bodočnosti lahko še računamo.

V eliminacije (dvoboje) se je uvrstilo 32 najboljših iz kvalifikacij. 

Z veseljem sporočam, da smo doživeli srebrno medaljo, ki jo je domov odnesel Gašper Štrajhar, katerega zmagoviti niz dvobojev je ustavil šele Francoz Ripaux Valentin v finalnem srečanju. Francoz je bil boljši in Gašper je stopil na zmagovalni oder kot drugi in s tem obranil 2. mesto iz leta 2015.

Tudi ostali naši so bili uspešni.

Člani:

Mladinci:

ČESTITAMO!

Besedilo in fotografije: Blanka Štrajhar, Lokostrelski klub Kamnik


<< Nazaj | Novice