Mali grad

Uspeh Kamniških triatloncev na državnem prvenstvu

09.07.2013

 

V Velenju je v nedeljo, 7. 7. 2013, potekalo državno prvenstvo v olimpijskem in super sprint triatlonu. Na super sprint triatlonu so člani Triatlonskega kluba Trisport Kamnik potrdili letošnjo odlično formo, s kar petimi naslovi državnih prvakov (od 6 možnih) in osvojili še celo vrsto drugih odličij. Državni prvaki so tako postali Tjaša Vrtačič, Jan Škrjanc, Kristina Uršič, Matevž Planko in Liza Uršič. Mladi tekmovalci pa so pokazali pravi ekipni duh, saj so med celotnim tekmovanjem medsebojno sodelovali in si pomagali, tako da gre zasluga za velik uspeh celotni ekipi.

Na olimpijskem triatlonu so se na progo najprej podala dekleta, kjer je ta tej razdalji prvič nastopila Maruša Klemenc, sicer tudi mladinska reprezentantka, in nas presenetila s 3. mestom absolutno in naslovom državne prvakinje v kategoriji mladink. V veteranski kategoriji je Romana Capuder z naslovom državne prvakinje dokazala, da je možno s trdim delom doseči lep rezultat in se kosati tudi z veliko mlajšimi tekmovalkami. Pri moških je Matija Meden z zelo hitrim tekaškim delom osvojil 3. mesto absolutno, njegov oče Sašo Meden je bil odličen 6. absolutno in osvojil državni naslov v veteranski kategoriji. Jan Lipovšek, je kljub tehničnim težavam in padcu, postal državni prvak v kategoriji mladincev. Solidno je nastopil tudi Simon Koželj s 13. mestom absolutno.

S tem tekmovanjem so triatlonci zaključili s prvim delom sezone, ki je presegel vsa pričakovanja vodstva kluba. Za vse uspehe gre zasluga tudi vsem trenerjem, ki se vsak dan trudijo s svojimi varovanci in skupaj uresničujejo zadane cilje. Sledi krajši počitek in priprave na drugi del sezone, kjer bomo že 4. avgusta napadali naslove ekipnih državnih prvakov.

Rezultate si lahko ogledate tukaj.

Iskrene čestitke!

Besedilo: Grega Zore, Triatlonski klub Trisport Kamnik
Fotografije: Tomaž Vrtačič in Edvard Perko


<< Nazaj | Novice