Mali grad

Urejanje zunanjega igrišča pri OŠ Šmartno

15.09.2010

 

V začetku septembra začeli z deli pri urejanju zunanjih športnih površin pri OŠ Šmartno v Tuhinjski dolini. Za projekt prenove pridobili tudi nepovratna sredstva s strani Fundacije za šport.

V naslednjih mesecih bomo tako uredili atletsko stezo, poligon za skok v daljavo in met krogle, učilnico na prostem, itd. Osnova šola bo pridobila urejeno športno igrišče, kjer bodo v nadaljevanju nemoteno potekale ure športne vzgoje.

Celoten projekt prenove je vreden 121.000 evrov, na občini pa smo nepovratna sredstva v višini 30.000 evrov pridobili tudi s strani Fundacije za šport. Preko javnega razpisa smo v avgustu izbrali izvajalca, ta pa bo z deli zaključil predvidoma v novembru 2010.

Po besedah podžupana Braneta Goluboviča Občina Kamnik tako nadaljuje z izvajanjem načrta na področju urejanja zunanjih športnih igrišč. Investicija se je pri omenjenem igrišču zaradi administrativnih težav sicer začela nekoliko kasneje, pripravljamo pa že tudi vso potrebno dokumentacijo za vložitev gradbenega dovoljenja za izgradnjo športnega igrišča na Vrhpolju.


<< Nazaj | Novice