Mali grad

Urbanistična delavnica s stanovalci in najemniki lokalov na Šutni

20.06.2012

 

Skupina Štajn in Občina Kamnik sta v sklopu priprave Strategije za razvoj in oživitev mestnega središča Kamnika popoldan v klubu Kino dom v Domu kulture Kamnik izvedli okroglo mizo z lastniki stavb in najemniki lokalov na Šutni. Cilj delavnice je bil, da udeleženci in stanovalci skupaj najdejo in predlagajo najoptimalnejše rešitve, ki bi imele pozitiven vpliv tako na stanovalce kot tudi na gospodarske subjekte.

Okrogle mize se je udeležilo nekaj stanovalcev Šutne, ki jih je pozdravil župan Marjan Šarec in jim zaželel konstruktiven pogovor in inovativne ideje, ki bi pripomogle k resnični oživitvi starega mestnega jedra Kamnika.

Tekom okrogle mize je bilo slišali kar nekaj zanimivih idej, predvsem kako se lotevati najemnin, kako spodbujati programe, kako urejati prometno problematiko ter nenazadnje tudi kakšne programe umeščati v neposredno bližino Šutne. Tako so udeleženci predlagali, da bi se za center mesta uredilo območja polurnega parkiranja, da bi na območje bivše tovarne Utok postavili vrtec, mladinski center ter glasbeno šolo. Prav tako so najemniki lokalov ugotovili, da bi lahko zasnovali tudi skupno blagovno znamko – Šutna, ter tako lažje privabljali kupce, stranke ter turiste v mestno središče.

Udeleženci so pohvalili odprt dialog, katerega je začela nova občinska uprava ter skupina Štajn ter izrazili željo, da bi se taka srečanja morala večkrat organizirati.

Besedilo: Sinan Mihelčič, Skupina Štajn


<< Nazaj | Novice