Mali grad

Urbani sprehod Jane’s Walk - Sive cone Kamnika

03.05.2015

 

Dopoldan se je podžupan Matej Slapar v imenu Občine Kamnik udeležil urbanega sprehoda Jane’s Walk - Sive cone Kamnika.

Slovenski urbani sprehodi Jane’s Walk so del globalne akcije, v okviru katere vsako leto prvi konec tedna v maju potekajo sprehodi v številnih mestih po svetu. Pobuda Jane’s Walk izhaja iz Toronta, njen namen pa je širjenje dragocenih sporočil Jane Jacobs in populariziranje živosti mest, ki se poraja preko povezanosti prebivalcev z bivalnim okoljem, sosedi in obiskovalci. V Torontu so bili prvi sprehodi organizirani leta 2007, od 2009 naprej sprehode gosti vedno več mest izven meja Kanade, od leta 2011 jih imamo tudi v Sloveniji in jih podpira Inštitut za politike prostora iz Ljubljane, pri tem pa sodelujejo z lokalnimi nevladnimi organizacijami in povezanimi posamezniki. V dosedanjih štirih letih je potekalo skupno 51 sprehodov, ki se jih je udeležilo več kot tisoč sprehajalcev. V teh dneh se bo zvrstilo 19 sprehodov v 16 krajih, med drugim tudi današnji sprehod v Kamniku. 

Ob urbanem sprehodu Jane’s Walk - Sive cone Kamnika so se udeleženci pogovarjali o možnih novih dejavnostih, ki se lahko umestijo na zapuščena območja ter obiskali tiste objekte, kjer so novi uporabniki sami začeli z obuditvijo prostorov. Skupaj so se dotaknili preteklosti in se pogovarjali o načrtih za prihodnost pozabljenih delov mesta. 

Kot rečeno, se je sprehoda v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Matej Slapar in si ogledal zapuščena območja Kamnika. Skupaj s Katjo Mali, Pio Kante, Markom Kumrom in Goranom Završnikom ter ostalimi pohodniki se je odpravil proti Alpremu, Utoku, mestnemu jedru, vznožju Starega gradu, Svitu, Vesni in nazadnje tudi KIK-u.


<< Nazaj | Novice