Mali grad

Uradno zaključili 12. Kamfest, a jutri še zadnji dan, ki ga ne smete zamuditi

15.08.2015

 

Danes, na predvečer zaključka poletnega kulturnega največjega poletnega kulturnega festivala v širši regiji Kamfest-a 2015, ki ga je letos obiskalo rekordno število obiskovalcev z namenom in z razlogom, da se naužijejo zanimivega festivalskega dogajanja, je zbrane na Glavnem odru na Malem gradu nagovoril župan Marjan Šarec skupaj z direktorjem festivala Rokom Koscem. Množica obiskovalcev je tako še predzadnjič svojim ušesom privoščila glasbene ritme ob najbolj priljubljenem prostoru kamniškega festivala.

Kulturno društvo Priden možic je v sodelovanju s soproducenti v desetih dneh, med 7. in 16. avgustom 2015, poskrbel za izvrstno izpeljavo preko 100 različnih dogodkov, od otroških predstav do komedij za odrasle, športnih tekmovanj za aktivne do kina za »sedečneže«, seveda pa niso manjkali niti koncerti velikih glasbenih zvezd in mladih talentov.

Letošnja novost je bil Park mladim, ki se je odvijal v Parku Evropa in kjer so tri kamniške mladinske organizacije, KulKura, KUD Kufr in Študentski klub Kamnik, pripravile družabne športne igre, geek day, predstavitev uspešnih kamniških start up zgodb ter glasbeni DJ program. Otroški oder tudi letos ni razočaral in v Keršmančevem parku gostil številne otroke in njihove starše, športno-družabni ulični dogodki pa so napolnili Samčev predor.

Glavna atrakcija festivala je bil tudi letos Glavni oder na Malem gradu, kjer smo vsak večer lahko prisluhnili slovenskim in tujim glasbenim zvezdam, kot so: Lačni Franz, Noctiferia, The Beat Fleet (Hrvaška), Rambo Amadeus (Črna gora), Demolition group in Artan Lili (Srbija). Večerni program Kamfest-a pa so letos predstavljali kar trije odri: Elektrinin oder Katzenberg s tremi gledališkimi predstavami in kino projekcijami Mestnega kina Domžale, Večerni oder z mladimi glasbenimi ustvarjalci, kot so Koala Voice, Kalaia in Matter in bolj izkušenimi glasbenimi mački, kot so Marko Brecelj, Dežurni Krivci in Miki Solus (Hrvaška) ter oder na gradu Zaprice, ki je bil namenjen predvsem ljubiteljem jazza - tam so med drugih nastopili Bratko Bibič, Lazar-Kaučič hibrid duo ter Aleš Hadalin v spremstvu Petre Trobec. Seveda so se poleg odrskega dogajanja zvrstili tudi drugi dogodki, ki so jih pripravile različne organizacije občine Kamnik in se tako aktivno vključile v festivalsko dogajanje Kamfest-a 2015.

Kot že rečeno, je zvečer na Glavnem odru na Malem gradu, na najpopularnejšem odru Kamfest-a, zbrane nagovoril direktor festivala Kamfest Rok Kosec in se zahvalil vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi rekordno obiskanega Kamfest-a, predvsem pa izrekel veliko zahvalo vsem pokroviteljem festivala: »Festival Kamfest organizira Kulturno društvo Priden možic s pomočjo mnogih soproducentov iz Kamnika in širše okolice. Hvala Občini Kamnik in županu Marjanu Šarcu, ki za festival Kamfest prispeva največ in za kar smo resnično hvaležni.«

Nekaj besed k skorajšnjemu zaključku pa je nato dodal še župan Marjan Šarec: »Kulturno društvo Priden možič se je tudi letos potrudilo in festival izpeljalo izjemno. Vsi ti dnevi so prinesli nekaj novega in vsak je našel kotiček zase. Vsak je našel tisto, kar je celo leto čakal. Verjamem, da nam bo tudi nocojšnji in jutrišnji večer ponudil še marsikaj zanimivega. Hvala organizatorjem za njihov trud, ki so tako tako vsaj za nekaj časa oživili Kamnik. Naslednje leto pa vabljeni na Kamfest 2016.«

Množica obiskovalcev se je tako na Glavnem odru naužila ritmov brežiških rockerjev Demolition group in pričakovala zadnji festivalski dan, ko nas bo s klovnovsko predstavo Glumači zabaval Teater Cizamo, v Samčevem predoru nas bo nasmejal Cirkus Kamfest, na Glavnem odru na Malem gradu pa bodo odzvanjali zvoki noise-popa v izvedbi skupine Artan Lili (Srbija). Vabljeni, da se jutri, 16. avgusta 2015, še zadnjič družite na Kamfest-u 2015.

Se vidimo naslednje leto!


<< Nazaj | Novice